EYT çıkmadan ödemeler zirveye çıktı! İş Bankası'ndan emekliye rekor promosyon

EYT çıkmadan ödemeler zirveye çıktı! İş Bankası'ndan emekliye rekor promosyon
Resmi Gazete'de yayımlanan ve SGK tarafından başvuruları alınan EYT'lilere bir iyi haber de Türkiye'nin en büyük özel bankası olan İş Bankası'ndan geldi. İlk kez promosyon alma hakkı kazanacak 2 milyon 250 bin vatandaşa ödenecek rekor ücret belli oldu

28 Şubat''ta yapılan TBMM oturumunda kabul edilen ve Resmi Gazete''de yayımlanarak yasalaşan EYT düzenlemesi, 2 milyon 250 bin vatandaş için emeklilik kapısını ardına kadar açacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından resmen başvuruları alınmaya başlanan EYT''liler, ilk maaşlarını ise nisan ayında almaya hak kazanacak. 

Sisteme yeni eklenecek EYT''lilerle birlikte, Türkiye''deki toplam emekli sayısı da 15 milyonun üzerine çıkmış olacak. Bankalar, geçmişte hiç promosyon almamış olan 2 milyon 250 bin EYT''liyi kendi müşterileri yapabilmek adına adeta seferberlik ilan etti. 

Promosyon yarışında verilecek ücretler peş peşe zamlanırken, özel bankalar yaptığı kampanyalar ile kamu bankalarını sollamış durumda. Türkiye''nin en büyük özel bankası olma ayrıcalığına sahip olan İş Bankası, maaşlarını 3 yıl boyunca İş Bankası''ndan alma sözü veren emeklilere ödeyeceği promosyonda kesenin ağzını sonuna kadar açtı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından, ilk maaşlarını nisan ayında alacakları açıklanan EYT''liler, ilk ay için çift ödeme sürprizi ile karşılaşacak. Yüksek promosyon ödemelerini, maaşlarıyla peş peşe alacak olan emekliler, ayrıca nisan ayı içerisinde verilecek bayram ikramiyelerinden de yararlanma hakkına sahip olacak.

EYT''LİLERE NE KADAR EMEKLİ PROMOSYONU ÖDENECEK?

Milyonlarca vatandaşın merak ettiği bu soru da netleşmiş oldu. Halihazırda bütün bankaların emekli müşterilerine yönelik promosyon kampanyaları devam etmesine rağmen, ödenen ücret olarak İş Bankası yarışı lider götürmeye devam ediyor. 

Alınan maaş tutarı yükseldikçe, bankanın ödeyeceği promosyon rakamları da artış gösterirken. İş Bankası''ndan yapılan resmi açıklamaya göre 2023 yılı için emekli müşterilere yapılacak ödeme şu şekilde:

 

Maaş Aralığı Promosyon Tutarı
3.500 TL''ye (3.500 TL hariç) kadar olanlar 4.500 TL
3.500 TL - 7.500 TL (7.500 TL hariç) arasında olanlar 5.250 TL
7.500 TL - 10.000 TL (10.000 TL hariç) arasında olanlar 6.750 TL
10.000 TL ve daha fazla olanlar 7.500 TL

 

3 YIL SÖZ VERMEK ŞART OLACAK

Emekli olacak vatandaşlar, maaşlarını 3 yıl süre ile İş Bankası''ndan alacaklarına dair bankaya söz vermeleri halinde, promosyon tutarlarını ilk maaşlarının ödenmesinden en geç 3 gün sonrasına kadar banka hesaplarında görebilecek. Şu anda İş Bankası müşterisi olan EYT''liler ise hemen mobil bankacılık, internet şube ya da İş Bankası şubelerini kullanarak emekli promosyonu için hızlı başvuru yapabilecek.

İş Bankası''nın emekli müşterilerine sunduğu tek avantaj ise nakit promosyonu olmayacak. Emekli müşteriler, birçok bankacılık hizmeti konusunda da ayrıcalıklı haklara sahip olurken, kredi kartı borçları ya da limitlerine bakılmaksızın kart ücreti ödemeyecek, EFT ve havale işlemlerinde herhangi bir kesintiye maruz kalmayacak. Ayrıca emekli müşteriler hiçbir gelir belgesi göstermeden ek hesap ve kredi başvurularında öncelik hakkı elde edecek. 


 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar