Altını olanlar dikkat! İslam Memiş'ten uyarı: Şimdiden geçmiş olsun

Altını olanlar dikkat! İslam Memiş'ten uyarı: Şimdiden geçmiş olsun
Döviz ve altında yaşanan dalgalanma devam ederken, altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten kritik bir uyarı geldi. Memiş, altının bu hafta göreceği seviyeyi açıkladı. 

İslam Memiş, gram altın için dikkat çeken bir tahmin yaptı. Bu hafta takip edeceğini belirttiği gram altın zirve beklentisini açıklayan Memiş, ekranlar ile serbest piyasalardaki makas aralığı konusunda da uyardı.

Altın fiyatları için ilk olarak genel bir değerlendirme yapan ve son günlerdeki düşüşlerin nedenini yorumlayan Memiş, şunları söyledi:

"Altın fiyatlarının aslında oldukça ucuz olduğunu bir kez daha göreceksiniz. Sorun ne? ABD''de enflasyon yüksek, dünya ülkelerinde enflasyon yüksek. Enflasyon ile mücadele kolay değil. Dünyada gerçek rezerv para altın olduğu için bu yıl içinde 2350 dolara kadar altın tarafında yükselişi göreceğimizi düşünüyorum. Öngörümde değişiklik yok. 400 tonluk altın alımı, merkez bankalarının düşük fiyatları fırsata çevirmesi de sürpriz olmadı. Fiziki altın alımını tekrar artıyorlar. Bu hafta 1850 dolara kadar toparlanma bekliyorum. 1790-1890 bant aralıklarını da geniş anlamda takip ediyoruz."

BU HAFTA GRAM ALTIN KAÇ LİRAYI GÖRÜR?

Gram altına dair kısa vade tahmini yapan İslam Memiş, şunları söyledi: "FED sahnede ancak enflasyonla mücadele kolay olmayacak. Geçici bir enflasyon yok dünyada. Enflasyon kolay kolay geçici değil. Gram altın TL''deki işlemlerde yine finansal okuryazarlığı az olanlar, gramı 1100 liraya geriledi diyor. Ekranlarda size 1100 gösterdikleri gram altın 1115-29 lira aralığında. Ekranlarla serbest piyasa arasında 30 liralık makas aralığı var. TL ihtiyacı olan vardır, bozduracaktır, 1100''lü rakamlara kanıp da buradan hayal ediyorsa, bunu fırsata çevirenlerle karşı karşıya gelirse geçmiş olsun. Bu hafta gram altında 1128-1148 lira aralığını takip ediyor olacağım."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar