Selçuk Geçer dolar sahiplerini uyardı! Mart ayında dolar kuru rekora koşacak

Selçuk Geçer dolar sahiplerini uyardı! Mart ayında dolar kuru rekora koşacak
Ekonomi ve dolar kuru üzerine yaptığı sansasyonel yorumlarla adından sıkça söz ettiren ekonomist Selçuk Geçer, gündem olacak bir dolar tahmininde daha bulundu. Geçer, mart ayında yaşanacakları 'felaket' şeklinde yorumlarken, dolar sahiplerine hayati tavsiyeler verdi.

Türkiye''de yaz aylarından bu yana yatay bir hareketlilik halinde olan dolar kuru için 14 Mayıs''ta yapılacak seçimlere kadar radikal bir değişiklik beklenmiyor. 

Geçmiş yıllarda dolar kuru üzerine yaptığı yorumlar nedeniyle, hakkında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından suç duyurusunda bulunulan ekonomist Selçuk Geçer ise, içine girdiğimiz mart ayının dolar için pek çok gelişmeye gebe olduğunu iddia etti.

FED cephesinden yapılan açıklamaların artık kesinlik kazandığını ve dolar için yalnızca 25 baz puanın değil, 50 puanlık bir artışın da masaya getirilebileceğini belirten Geçer, bu kararın Türkiye başta olmak üzere gelişmekte olan birçok ülkede ''deprem'' etkisi yaratabileceğini iddia etti. 

"DOLAR KURUNDA HALÜSİNASYON YAŞANIYOR"

Geçer, kamuoyunda yer alan "14 Mayıs''a kadar dolarda değişiklik olmaz" görüşünün hem doğru hem de yanlış olduğunu şu sözler ile dile getirdi, "AKP, elindeki bütün baskı araçlarını dolar kurunu 19 sınırının altında tutmak için harcamaya devam ediyor. Öyle ki artık bu işin bir sürdürülebilir yanı kalmadı. Çünkü Avrupa ve ABD''den gelen sıcak para akışı oldukça sınırlandırılmış durumda. 

Dolar kurunun halihazırda 25 lira seviyesini geçtiği, reel sektörde bütün harcamaların bu gerçek kur üzerinden yapıldı bariz bir durum ancak tabelada gözüken bir halüsinasyon kur söz konusu. Bu kurda bir artış yaşanmayacağı görüşüne katılıyorum. Yani dolar kuru, gerçek piyasalarda tırmanmaya devam edecek ve mart ayında da tüm zamanların rekorunu geliştirecek ancak döviz bürolarında gördüğünüz panolarda bunun yansımasını göremeyeceksiniz. Çünkü AKP''nin bir maşa ve ekoomiye müdahalede araç olarak kullandığı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) söz konusu" ifadelerini kullandı.

DOLAR ÖNCE 25 SONRA 36

Yaşanan siyasi gelişmeler ve Millet İttifakı''nın aday belirleme sürecinde gündeme gelen tartışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Geçer, AKP''nin olası bir seçim zaferi halinde dolar kurunun haziran ayında 25 lirayı, 2023 sonunda ise 36 lirayı bulacağını iddia etti. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar