SGK'dan kritik EYT uyarısı! Emeklilik başvurusunda sakın bunu yapmayın

SGK'dan kritik EYT uyarısı! Emeklilik başvurusunda sakın bunu yapmayın
28 Şubat'ta Meclis'ten geçerek Resmi Gazete'de yayımlanan EYT düzenlemesinin ardından, 2 milyon 250 bin vatandaş için emeklilik başvuruları resmen alınmaya başlandı. SGK'dan yapılan uyarıda ise başvuru aşamasında bu hatayı yapanların emeklilik sürecinin gecikeceği belirtildi.

2 milyon 250 bin vatandaşı emekli edecek olan EYT düzenlemesi, Resmi Gazete''de yayımlanarak yasalaştı. Kararın ardından Sosyal Güvenik Kurumu ise jet hızıyla emeklilik başvurularını almaya başladı. 

Vatandaşların e-Devlet üzerinden yapabildiği başvuruların yanı sıra, SGK şubelerine giderek de başvuru yapmak mümkün. Türkiye''nin birçok ilinde SGK binalarının önünde uzun kuyruk oluşturan vatandaşlara ise kritik bir hatırlatma yapıldı. 

Özellikle e-Devlet''ten yapılan başvurularda yapılan bu hatalar, emeklilik hakkının kaybına yol açmayacak olsa da, başvuru sürecini uzatacağı ve düzeltme aşamasına kalacağı için söz konusu adayının geç emekli olmasına neden olacak.

BU BİLGİYİ YANLIŞ GİRENLER GEÇ EMEKLİ OLACAK

E-Devlet aracılığı ile yapılan başvurulardı E​​​​herhangi bir şekilde evrak ya da belge şartı aranmamakta. Bu sebeple SGK tarafından yapılacak değerlendirmede, başvuru aşamasında yapılan beyanlar dikkate alınacak. Emekli adayının bütün bilgilerini eksiksiz girmesi ise hayati önem taşıyor. Özellikle, yine e-Devlet üzerinden hizmet dökümü aracılığı ile sorgulanabilecek meslek kodu, birçok kişinin emekliliğinde başrol oynayacak faktör olması nedeniyle, doğru girilmesi zorunlu bilgilerin başında geliyor. 

EMEKLİLİK TARİHLERİ GECİKECEK!

EYT başvurularınnın bir an önce değerlendirileceği ve ilk maaşların nisan ayında ödeneceğinin ilan edilmesinin ardından, yanlış bilgi ile başvuru yapan adayların talepleri geçici süre ile reddedilecek. Emeklilik başvurusu reddedilen EYT''liler, doğru bilgilerle yeniden başvurma hakkına sahip olabilecek olsa da ödenecek ilk maaşlar için geciken başvurularının sonuçlanmalarını bekleyecek. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar