Evren Devrim Zelyut uyardı! Borsa İstanbul'da o seviyelere dikkat

Evren Devrim Zelyut uyardı! Borsa İstanbul'da o seviyelere dikkat
Türkiye'yi vuran deprem sonrası gözler borsaya çevrilirken, ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut borsayla ilgili Günboyu'na dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

GÜNBOYU-HABER MERKEZİ

Borsa ve döviz ve yatırımıyla ilgilenen milyonlarca vatandaşın merakla beklediği Borsa İstanbul açılışını değerlendiren ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut,önemli uyarılarda bulundu.

Evren Devrim Zelyut,  "Uzun süredir yurtdışı piyasalarda dikkat çektiğimiz Amerika''daki enflasyonun öyle kolay kolay hedef olan 2 seviyesine düşmeyeceğine dair gerçekler hisse piyasalarının büyük satış yemesine neden oldu. Newyork borsasında Dow Jons endeksine baktığımızda yüzde 2 geri çekildi. Bunda FEDİ''in enflasyon beklentilerinin yukarı yönlü canlı kalmasına istinaden tekrar 50 baz puanlık artışların potaya sokma ihtimalleri oldu. Amerikan on yıllığı da neredeyse 4''e yaklaşmış durumda" açıklamasında bulundu. 

Zelyut, "Başta altın olmak üzere hisse piyasalarının satış yemesine neden oluyor. Buna bağlı olarak da Asya piyasalarında bu sabah satış yediğini gördük. Dönüp Borsa İstanbul''a baktığımızda da burada hükümetin açıkladığı önlemlerle 5 bin üzerinde tutunan bir piyasa vardı karşımızda. Ama bence dünün en güzel haberi Türkiye''de seçimlerin uzun bir süre ertelenmeyeceğine dair haberlerdi. Bu alanda bunun ben olumlu olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar geri çekilmeler olsa da seçimden önce ve seçim sonrası Türkiye''ye gelecek yabancı yatırımcılarla Borsa İstanbul''un güzel günlere gideceğini düşünüyorum. Ama daha kısa vade bakarsak 5 bin puan çok önemli. 5 bin puan altına inmememiz lazım. Bunun altına inersek 4 bin 700-4 bin 500 karşımıza çıkarabilir. 5 bin 149''dan güne başlıyoruz. 5 bin 150''nin üzerine atabilirsek 5 bin 300 hedefimiz olacak. Birtakım dalgalanmalar olur seçime kadar ama ben borsanın alternatifi olmadığını değerlendiriyorum" dedi.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut''un görüşleridir.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar