Evren Devrim Zelyut'tan uyarı! Borsa İstanbul için önleminizi alın

Evren Devrim Zelyut'tan uyarı! Borsa İstanbul için önleminizi alın
Haftanın son günü için gözler borsaya çevrilirken, ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut borsayla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

GÜNBOYU-HABER MERKEZİ

Borsa ve döviz ve yatırımıyla ilgilenen milyonlarca vatandaşın merakla beklediği açılışı değerlendiren ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Evren Devrim Zelyut, "Dün Amerika Birleşik Devletleri’nde üretici fiyat endeksi beklentilerin üzerinde geldiği için yine Amerika Merkez Bankası kurmaylarından FED’in 0.50 puanlık artışlar yapması gerektiğine dair mesajlar gördük. James Boled ve Lorede Master isimli iki kurmay böyle söyledi. Buna istinaden de Amerika’da 34 binin altına inen Dow Jones izledik yüzde 1’den fazla bir düşüş oldu. Dünyaya baktığımızda bu haber risk iştihanı geriye doğru çekti" dedi. 

Zelyut''un açıklamasının devamı şöyle:

"Dönüp içeriye Borsa İstanbul’a baktığımızda da  deprem arasından sonra ilk gün Varlık Fonu’nun müdahalesiyle piyasa yukarıya doğru gitti. İkinci gün adete aracı kurumlar, büyük yatırımcıların, kredili oyuncuların kurtarılması için dizayn edildiğini üzülerek izledik. Çünkü piyasa yukarıda açtı bu kurumlar, oyuncular malı çaktı ve borsayı tekrardan 5 bine kadar düşürdüler. 

Ben Cuma gününü önemli bir turnusol kağıdı olduğuna inanıyorum eğer endeks 5 binin altını kırıp 4.750’ye doğru giderse burada denilen önlemlerin verimli olmadığını hatta bazı emeklilik fonlarının talimata uymadığını dahi görebiliriz. 

O yüzden Cuma işlemleri bir ayna olacak. Bireysel emeklilik sistemindeki fonların ne kadar alış yaptığı, burada önlemlerin ne kadar samimi olduğunu göreceğiz. O yüzden 5 binin önemli bir seviye olduğunu düşünüyorum. Kırılması halinde 4.750 ve 4.500’e doğru geriler. 5 binin üzerinde eğer durabilirsek yani dedikleri yöntemler çalışırsa gerçekten samimilerse de tekrardan 5.3002e doğru hareket izleyeceğimiz önemli bir gün diye düşünüyorum."

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut''un görüşleridir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar