Evren Devrim Zelyut açıkladı: Borsacılar bu saati bekliyor!

Evren Devrim Zelyut açıkladı: Borsacılar bu saati bekliyor!
Amerika Merkez Bankası’nın bugün açıklanacak faiz kararına dikkat çeken ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan borsaya ilişkin önemli tahminler geldi. Zelyut “Bugünün en önemli olayı Türkiye saati ile akşam 22:00’de Amerika Merkez Bankası (FED) faiz kararını açıklayacak. Piyasanın beklentisi 0.25 puanlık bir artış" dedi.

GÜNBOYU / HABER MERKEZİ

Gözler Amerika Merkez Bankası’nın bugün açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Karar öncesi piyasalardaki beklentileri değerlendiren Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Evren Devrim Zelyut, “Bugünün en önemli olayı Türkiye saati ile akşam 22:00’de Amerika Merkez Bankası (FED) faiz kararını açıklayacak. Piyasanın beklentisi 0.25 puanlık bir artış. Tabii artış ister 0.25 ister 0.50 olsun bu noktadan sonra FED’in faiz artırımlarında ayağını gazdan çekeceğine dair beklentiler piyasaları olumlu etkiledi ve etkilemeye de devam edecek. Buna bağlı olarak Amerika’da New York Borsası, Dow endeksi yüzde 1 yükseliş kaydetti. 34 binlere tekrardan geldi” ifadelerini kullandı.

Zelyut, Asya piyasaları için “Dönüp sabah saatlerinde Asya’ya baktığımız zaman Asya’da da pozitif gelişmeler gördük. Açılışta Asya piyasaları gayet iyiydi, daha sonra biraz gevşedi. Bunun da iki tane gerekçesi var. Birincisi Güney Kore 2022 yılında 47,5 milyar dolarlık büyük bir ticaret açığı verdi. İkincisi de Çin’de imalat PMI yani imalat sanayinin ne yönde olduğunu gösteren endekste hala eşik değer olan 50’nin altında kaldı. Buna bağlı olarak hafif bir kârdan kayıpları var” dedi.

“5.100 GEÇİLİRSE BİR UMUT BAŞLAYACAK”

Zelyut, Türkiye borsasına ilişkin ise “Dönüp Türkiye borsasına baktığımızda düşüş devam ediyor. Burada 5.500’den başlayan bir alçalma hareketimiz var ki alçalan trendin altında kaldığı sürece biz düşüşün devam edebileceğini değerlendiriyoruz. Tabii ki dış piyasalarda bağlı olarak da artık bir tepki hareketinin yaklaştığını da demek lazım. Borsa İstanbul’da 5.100 geçilirse yükseliş için bir umut başlayacaktır. 5.100’ün altında kalındığı sürece 4.850, 4.680 ve 4.500 desteklerimiz var” uyarısında bulunarak bütün yatırımcılar için güzel bir gün diledi.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut''un görüşleridir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar