Evren Devrim Zelyut rakam vererek duyurdu: Borsa İstanbul'da bu seviyelere dikkat

Evren Devrim Zelyut rakam vererek duyurdu: Borsa İstanbul'da bu seviyelere dikkat
Haftanın son günü için gözler borsaya çevrilirken, ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut borsayla ilgili önemli uyarılar yaptı. Zelyut, "Biz de 5 bin 229'dan başlayacağız güne. 5 bin 229'un üstünde kaldığımız sürece ben 5 bin 350'ye doğru bir hareket geliştireceğimizi düşünüyorum" dedi.

GÜNBOYU-MURAT BEYAZ 

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul ile ilgili konuştu. Zelyut, "Bizdeki piyasada yurtdışındaki bankacılık sorunlarının çözüldüğünü gördükçe hareketi 5 bin 200''ün üzerine attı. Bugün de kuvvetle muhtemel 5 bin 350''ye doğru bir yönelim olacaktır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Evren Devrim Zelyut''un borsa piyasasıyla ilgili Günboyu''na verdiği demeç şöyle:

Daha önceki açıklamalarımda da Birleşik Devletlerde ve İsviçre''deki bankacılık sıkıntılarının küresel finansman sistemi tehdit etmeyecek bir boyutta olduğunu söylemiştim ve hem Amerikan Merkez Bankası''nın hem İsviçre Merkez Bankası''nın sorunlu bankalara mali desteğinin geleceğinin altını çizmiştik ki aynen böyle oldu. Hatta Birleşik Devletlerde J.P Morgan önderliğinde büyük bankalarda bir araya gelerek oranın en sorunlu bankalarından biri olan First Republic Bank''a yardım etti. Bu yardımlar neticesinde bankacılık sorununu aşmış görünüyoruz. 

Zaten reel sektörde bu problem olmadığı için bu durumun küresel ve finansman sistemde çöküşü gerektirmeyeceğinin altını çizmiştik. Şu an için bu sıkıntılı durum kontrol altına alınmış durumda. Ama tabi şunu da kabul etmek lazım; özellikle Amerikan bankalarında haddinden fazla bir risk üstlenme, toksik varlıklar dediğimiz kripto varlıklar ya da riskli kredilerle bir limitsiz ve kontrolsüz şekilde açılma da görüyoruz. Bundan sonra oralara da bir regülasyon, düzenleme gelecektir.

Şimdi buna bağlı olarak dün Dow Jones ve Nasdaq yukarı gitti. Sabah saatlerinde Asya piyasaları artıdaydı. Dow''un fiçurları yatay gidiyor. Biz de 5 bin 229''dan başlayacağız güne. 5 bin 229''un üstünde kaldığımız sürece ben 5 bin 350''ye doğru bir hareket geliştireceğimizi düşünüyorum. Zaten 5 binin altına inmesine Varlık Fonu müsaade etmemişti. Bizdeki piyasada yurtdışındaki bankacılık sorunlarının çözüldüğünü gördükçe hareketi 5 bin 200''ün üzerine attı. Bugün de kuvvetle muhtemel 5 bin 350''ye doğru bir yönelim olacaktır diye düşünüyorum.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut''un görüşleridir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar