Evren Devrim Zelyut'tan Borsa İstanbul uyarısı: Bu iki hisseye dikkat!

Evren Devrim Zelyut'tan Borsa İstanbul uyarısı: Bu iki hisseye dikkat!
Haftanın son günü için gözler borsaya çevrilirken, borsa ve döviz ve yatırımıyla ilgilenen milyonlarca vatandaşın merakla beklediği Borsa İstanbul açılışını ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut değerlendirdi.

GÜNBOYU-HABER MERKEZİ

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası kapanan borsa, bazı önlemler alınarak yeniden açılmıştı. Borsada yaşanan ani dalgalanmalar sonrasında ise pek çok vatandaş uzman isimlerin ne dediğini merak ediyor.

Bu doğrultuda Günboyu''na özel açıklamalarda bulunan ekonomist Evren Devrim Zelyut, BİST için hedef seviyeleri okuyucuları ile paylaştı.

İşte Zelyut''un bugüne özel borsa analizi şöyle:

"Dün Amerika piyasalarına baktığımızda New York borsasında Down Jons''un yüzde 0,33''lük bir artışla 33 bin 153''ten kapandığını gördük. Orada klasik bir bant hareketi var. 33-34 arasında Amerika Merkez Bankası''ndan gelen haberlere ve verilere göre gidip geliyor. Yine bir 33''ten dönüş hareketi izliyoruz. Vadelilere baktığımızda da hafif eksi bölgedeydi.  

Asya piyasaları da dalgalı bir seyir izledi. Dönüp bütün bunları yan yana koyduğumda Borsa İstanbul''un 5 bin 86 ile güne başlangıç yapacağını düşündüğümde dünkü gibi yine aynı şeyi söyleyeceğim.  5 bin önemli bir kırmızı çizgi bizim için. Bunun altına inmediği takdirde 5 bin 150 ve 5 bin 350''ye doğru bir hareket geliştirmesi olasıdır.  

5 binin altına geçişlerde de 4 bin 700 karşımıza gelebilir. Özellikle bilanço sezonundayız. Burada yatırımcıların karlı bilançolara dikkat etmesi lazım. Benim dikkatimi çeken Enerjisa ve Borusan bilançolarıydı dün gelen. Bunlarda bugün hareket görebiliriz."

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut''un görüşleridir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar