Borsa İstanbul güne nasıl başladı? Evren Devrim Zelyut'tan yatırımcıya uyarı: Zorlu günler devam edecek

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? Evren Devrim Zelyut'tan yatırımcıya uyarı: Zorlu günler devam edecek
Haftanın son günü gözler borsaya çevrilirken, ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut borsayla ilgili dikkat çeken uyarılar yaptı. Zelyut, "Dün oldukça oynak bir günü geride bıraktık. 4752 puandan kapattık. Burada şunu düşünüyoruz; yükseliş için 4800'ün üzerine çıkması lazımki bu zaman borsa 5000'ne doğru hareket edebilir" dedi.

GÜNBOYU-HABER MERKEZİ

Borsa ve döviz ve yatırımıyla ilgilenen milyonlarca vatandaşın merakla beklediği açılışı değerlendiren ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Evren Devrim Zelyut, "Sabah piyasalara baktığımız zaman Amerika''da dün yatırımcıların FED''in sıkılaştırma döngüsünde sonra doğru geldiklerini beklemelerine paralel olarak yükselişlerini üçüncü güne taşıdığını gördük. Dow''da ufak bir geri çekilme yaşandı. 34 bin 53''te kapandı ama batı piyasalarında hala iyi. Orada görüntüyü bozan en önemli olay Amazon, Alfabet ve Apple bilançolarının beklentileri karşılamaması oldu. Ama bunu Meta yani Facebook''un güzel gelen bilançosu dengeledi. Orada sabah saatleri itibariyle vadelilerin artı bölgede olduğunu görüyoruz ki batı bölgelerindeki iyi durum Asya''yı da pozitif yönde etkilemiş durumda" dedi.

Evren Devrim Zelyut''un açıklamaları şöyle:

"Borsa İstanbul bütün bunların tersinde bir görüntü sergiliyor. Dün oldukça oynak bir günü geride bıraktık. 4752 puandan kapattık. Burada şunu düşünüyoruz; yükseliş için 4800''ün üzerine çıkması lazımki bu zaman borsa 5000''ne doğru hareket edebilir. 

4700''e yine çok dikkat edilmesi gerektiğini söylüyoruz ki dün zaten altına sarktığında 4500''e kadar düştüğünü gördük. dolayısıyla yine 4700 önemli bir sınır olacak. Ama yavaş yavaş burada bir dip oluşturma çabası karşımıza çıkacak. Buna müteakiben de Borsa İstanbul''un özellikle Millet İttifakı''nın adayını belirlemesi ve ilk anket sonuçlarının gelmesiyle yavaş yavaş yönünü yukarıya doğru çevireceğini bekliyoruz. Yatırımcıları 1 buçuk aylık yine oynaklığın olduğu zorlu günler devam edecek."

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut''un görüşleridir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar