Evren Devrim Zelyut rakam verdi! Borsa İstanbul'da o seviyeye dikkat

Evren Devrim Zelyut rakam verdi! Borsa İstanbul'da o seviyeye dikkat
Haftanın ilk gününde gözler dolar kuruna çevrilirken, ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan borsaya ilişkin dikkat çeken tahminler geldi. Zelyut, "Bu hafta piyasalar açısından oldukça kritik geçecek" dedi.

GÜNBOYU / HABER MERKEZİ

Borsa ve döviz ve yatırımıyla ilgilenen milyonlarca vatandaşın merakla beklediği açılışı değerlendiren Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Evren Devrim Zelyut, "Bu hafta piyasalar açısından oldukça kritik geçecek çünkü çarşamba günü Amerikan Merkez Bankası''nın bir faiz kararı olacak. Burada 0,25 puanlık bir artış bekliyoruz. Perşembe günü de yine aynı şekilde Avrupa Merkez Bankası''ndan bir artış kararı gelecek. 50 baz puanlık bir artışla Avrupa kanadından gelecek" ifadelerini kullandı.

Zelyut, "Cuma günü de Türkiye için önemli çünkü; enflasyon verisi açıklanacak. Bütün bunlara baktığımız zaman tabii ki Türkiye''de borsada bir gerileme var. Burada 5250 seviyesi oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu rakamın altında kaldığı sürece borsanın 5 bin, 4800 ve 4700''e doğru bir hareket yapması bizim için bir sürpriz olmayacaktır" dedi.

O SEVİYEYE DİKKAT!

Devrim Zelyut, "Yükseliş için de 5250''yi yukarı doğru kırıp bir müddet orada seyretmemiz gerekiyor. Tabi bu düşüşün sürekli devam edeceğini zannetmiyoruz. En önemli konu da Türkiye''de bilançoların başlamış olması. Bugün yine akşam önemli bilançolar gelecek. Onları kritik edeceğiz. Yatırımcıların 5250 seviyesine dikkat etmelerini tavsiye ederim" uyarısında bulundu.


Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut''un görüşleridir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar