Evren Devrim Zelyut'tan Borsa İstanbul uyarısı! Rakam vererek duyurdu: Kâr satışı gelebilir

Evren Devrim Zelyut'tan Borsa İstanbul uyarısı! Rakam vererek duyurdu: Kâr satışı gelebilir
Haftanın başlamasıyla beraber gözler Borsa İstanbul'a çevrilirken, ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan dikkat çeken uyarılar geldi. Zelyut kritik bir rakam vererek, "Bir kâr satışında karşılaşmamız muhtemeldir" dedi.

GÜNBOYU-HABER MERKEZİ

Altın, döviz, mevduat gibi araçlardan arzulanan reel getiriyi elde edemeyen ve kendilerini yüksek enflasyondan koruyamayan tasarruf sahiplerinin yeni adresi bir süredir borsaydı. Geçtiğimiz yılının ortasında 2.5 milyon olan pay senedi yatırımcı sayısı, 2022 yılını 3.8 milyon kişiyle kapatarak yatırımcıların ilgisini gözler önüne sermişti. Yeni yılın ilk ayında tasarruf sahiplerinin odak noktasında yer alan borsa, geçtiğimiz günlerde 4 milyon yatırımcı sayısı sınırına dayanarak kendi rekorunu tazelemişti ancak reel getiri arayışıyla borsaya yönelen tasarruf sahiplerinin sayısı, 11 haftanın ardından ilk defa geriledi.

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, haftanın ilk günüde yatırımcılara dikkat çeken uyarılarda bulundu.

"VADELİLER POZİTİF BÖLGEDE"

Evren Devrim Zeylut, ABD''de vadeliler pozitif bölgede, Asya ise  Çin''deki yeni yıl nedeniyle tatilde olduğunu vurguladı.  Zelyut, Borsa İstanbul ile ilgili ise, "Borsa İstanbul''a baktığımızda 5 bin 490 bir puandan açılış yapacağız. 5500 direncini geçebilirsek 5565 ve 5660 dirençlerine bir yönelim olabilir" açıklamasında bulundu.

Evren Devrim Zelyut''un borsayla ilgili açıklaması şöyle:

Bugün yurtdışı piyasalara baktığımızda ABD''de vadeliler pozitif bölgede, Asya ise  Çin''deki yeni yıl nedeniyle tatilde.

Borsa İstanbul''a baktığımızda 5 bin 490 bir puandan açılış yapacağız. 5500 direncini geçebilirsek 5565 ve 5660 dirençlerine bir yönelim olabilir. 

Güne pozitif yatay bir başlangıç yapılmasını değerlendiriyorum. Burada yatırımcılara önerimiz 5350 seviyesini dikkatli izlemeleri gerekiyor. Bu seviyenin altına gelirse bir düşüş hareketinden bahsedebilir ki yukarda da 5500''ü geçerse 5565 civarından bir kâr satışında karşılaşmamız muhtemeldir. 

BORSA HAFTAYA YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul''da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,43 artışla 5.514,00 puandan başladı.
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 23,66 puan ve yüzde 0,43 değer kazanarak 5.514,00 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 1,89 ve holding endeksi yüzde 0,46 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran bankacılık olurken, en çok kaybettiren yüzde 1,17''yle kimya, petrol, plastik oldu.

BIST 100 endeksi, cuma günü yükseliş eğilimini üst üste 7''nci işlem gününe taşıyarak günü yüzde 1,25 artışla 5.490,34 puandan tamamladı.

Analistler, küresel piyasalarda para politikalarına ilişkin belirsizliklerin yatırımcıların odağındaki yerini koruduğunu belirterek, bu hafta yoğun makroekonomik veri takviminin piyasaların yönü üzerinde etkili olmasının beklendiğini söyledi.

Bugün yurt içinde tüketici güven endeksi, yurt dışında ise ABD''de öncü göstergeler endeksi ve Avro Bölgesi''nde tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini kaydeden analistler, BIST 100 endeksinde 5.550 ve 5.700 seviyelerinin direnç, 5.400 ve 5.340 puanın destek konumunda olduğunu bildirdi.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut''un görüşleridir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar