Evren Devrim Zelyut'tan Türk yatırımcısına uyarı: O tarihten sonra rakipsiz olacağız

Evren Devrim Zelyut'tan Türk yatırımcısına uyarı: O tarihten sonra rakipsiz olacağız
Perşembe günü için gözler borsaya çevrilirken, ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut borsayla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Türk yatırımcısı için birazcık çalkantılı sıkışık günler geçecek" diyen Evren Devrim Zelyut, tarih vererek Türk borsasının rakipsiz olacağını vurguladı.

GÜNBOYU-HABER MERKEZİ

Borsa ve döviz ve yatırımıyla ilgilenen milyonlarca vatandaşın merakla beklediği açılışı değerlendiren ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Evren Devrim Zelyut, "Dün yurt dışı piyasalara baktığımızda benim dikkatimi çeken bir olay Dow Jones Endeksi''nde hafif bir artıyla yüzde 0,03''lük bir artıyla 33743 puandan kapanış gerçekleştirdik.  Bugün de vadelilere baktığımızda hafif pozitif bölgede. Burada benim çıkardığım sonuç şu; Batı, ABD''nin resesyona girme ihtimalinin artık düşük olacağını ve 1 Şubat''a Amerikan Merkez Bankası FED''in faiz artırımı olarak 0,50 değil de 0,25 baz puanla daha düşük bir faiz arttırımını fiyatlamaya başlıyorki bu durumun ben Amerikan şirketleri açısından olumlu olduğunu düşünüyorum. Haliyle de borsalara iyi yansıyor. Dönüp bu fiyatlama Asya''da da tatil olmayan piyasaların yukarıya doğru gitmesine neden oldu" dedi.

Zelyut, "Türkiye''de ise ne yazık ki negatif ayrışıyoruz. Çünkü hükümetin özellikle bankacılık sisteminin üzerine yaptığı anormal baskılar var. Döviz tutmasını istemiyor bankaların hükümet. Onun yerine bankalarda tabii ki cezai durumla karşılaşmamak için lira mevduat topluyor ama bunu yüzde 30''la topluyor. Lakin bu yüzde 30''la topladığında da yüzde 14-15 kredi vereceksin deyince bu durum bir zarara yol açıyor" açıklamasında bulundu.

MUHALEFET ADAYININ  BELİRSİZLİĞİ PİYASALARI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Evren Devrim Zelyut, "Bu nedenle bu rasyonel olmayan insanları ve kurumları dolardan uzaklaştırmaya çalışan bu uygulamalar sıkıntı yaratıyor ekonomi üstünde.  Ve bir nokta da şu; Bir seçim belirsizliği var hala muhalefetin adayı belli olmadığı için. Hem ekonomideki bu çılgın politikalar hem muhalefetin adayının belli olmaması ve sürekli isimlerin konuşuluyor olması da bizim piyasaların üstünde bir baskı yaratıyor" ifadelerini kullandı.

"MAYIS''TAN SONRA RAKİPSİZ OLACAĞIZ"

Zelyut, "Bugün ben 5350''nin üzerinde bir çıkış olmazsa, sağlıklı bir çıkışın yaşanmayacağını, çıkışın olmayacağını düşünüyorum. 5250''nin altına kayarsa da satışların derinleşme ihtimali var. Türk yatırımcısı için birazcık çalkantılı sıkışık günler geçecek. Ama özellikle mayıs ayından sonra da Türk borsasının rakipsiz olduğunu düşünüyorum çünkü dünyadan çok büyük bir sermaye girişi yaşanacak Türk borsasına" dedi.


Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut''un görüşleridir.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar