Borsa İstanbul'da o seviyeye dikkat! Evren Devrim Zelyut zirve için rakam verdi

Borsa İstanbul'da o seviyeye dikkat! Evren Devrim Zelyut zirve için rakam verdi
Haftanın ikinci gününde gözler dolar kuruna çevrilirken, ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan borsaya ilişkin son tahminler geldi. Zelyut, borsada görülebilecek senaryolara değinerek, yatırımcının göreceği nihai rakamı da paylaştı.

GÜNBOYU / HABER MERKEZİ

Borsa ve döviz ve yatırım ile ilgilenen pek çok vatandaşın adına aşina olduğu ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut''tan Borsa İstanbul için dikkat çeken uyarı ve tahminler gelmeye devam ediyor.

Borsa bugün yaşanması muhtemel gelişmeleri Günboyu''na değerlendiren ekonomist Zelyut, ''''5404 puandan başlayacağız güne, yukarı ufak bir tepki ile başlayacağız. Bu yukarı hareket devam ederse, yine dünkü dönüş noktamız 5560 seviyeleri, 5600 seviyeleri direnç bölgesi olarak karşımızda duruyor. Buranın aşılıp aşılmadığına bakacağız ki aşılırsa da nihai seviye olan 5700''ler karşımıza gelebilir'''' dedi.

DÜNYA BORSALARINDA SON DURUM

Dünya borsalarındaki son durumu da değerlendiren Evren Devrim Zelyut, FED''in aldığı kararın belirleyeceği olduğu değindi.

Zelyut, ABD ve Asya piyasası için şunları söyledi:

Dün Amerikan piyasalarına baktığımızda şubat ayında merkez bankası FED''in 0.25 faiz artışı yapacağına dair beklentiler borsaları yukarı taşıdı.

Çin piyasalarını tekrar tatil olduğunu görüyoruz. Açık olan Hindistan, Avustralya ve Kore gibi piyasaların da ABD''ye bağlı olarak yükseldiğini görüyoruz.

BORSA İSTANBUL İÇİN KRİTİK RAKAMI VERDİ

BİST yatırımcısı için de tahminlerini paylaşan Zelyut, ''''Borsa İstanbul''da da dünkü yorumumuzda da belirttiğimiz gibi 5565 puan civarından bir kâr satışı geldiğini gördük.

Burada yatırımcının 5350 puana dikkat etmesi gerekiyor. Bunun altına inerse yaşadığımız kısa vadeli yükselişin sonlanarak, 5250''ye doğru piyasanın geri çekilmesini bekliyoruz'''' değerlendirmesi yaptı.

 

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut''un görüşleridir.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar