Erdoğan'dan ''EYT ertelensin'' teklifine şok yanıt! Kesin karar verildi

Erdoğan'dan ''EYT ertelensin'' teklifine şok yanıt! Kesin karar verildi
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından sosyal medyada, hazineye yük oluşturduğu iddiası ile EYT düzenlemesinin 1 yıl ertelenmesi konuşulmuştu. AKP'nin MKYK toplantısında masaya getirilen teklife Cumhurbaşkanı Erdoğan işte bu yanıtı verdi...

7 Şubat''ta TBMM Genel Kurulu''nda oylanacak olan EYT düzenlemesi, bir gün önce Kahramanmaraş''ta meydana gelen depremler nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Deprem bölgesindeki yıkımın boyutunun çok yüksek düzeye ulaşması ile birlikte Twitter ve Ekşi Sözlük gibi sosyal medya platformlarında 2023 için EYT''lilere ayrılan bütçenin doğrudan depremzedelere verilmesi teklif edilmişti.

Söz konusu teklif yoğun tartışmalara sebep olurken, AKP''li yetkililer EYT düzenlemesinin 21 Şubat''ta Meclis''e geleceğini açıkladı. 

Karar''da yer alan habere göre, AKP''nin düzenlediği MKYK''da söz konusu teklif Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın önüne getirildi. Maaş gelirleri ve kıdem tazminatlarıyla birlikte 2023 yılı için EYT''lilere 450 milyar liralık bir ödenecek ayrıldığı belirtilirken, Erdoğan''a bu ödeneğin deprem bölgesine yönlendirilmesi teklif edildi.

"BU İŞİN GERİ DÖNÜŞÜ YOK, AYNEN GEÇSİN"

Sözcü''den Veli Toprak''ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT düzenlemesinde geri adım atılmayacağını ifade ederek. “Söz verdik, geri dönüş yok” şeklinde konuştu. Erdoğan, bu hafta içinde TBMM Genel Kurulu''nun çalışması halinde EYT düzenlemesinin mevcut haliyle yasalaşmasını istedi. 

Meclis, 21 Şubat Salı günü deprem sonrasında çalışmalarına başlayacak. Salı veya çarşamba günü EYT düzenlemesinin de meclisten geçmesi bekleniyor.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar