Staj ve çıraklık mağdurlarını heyecanlandıran paylaşım! EYT için kritik görüşme gerçekleşti

Staj ve çıraklık mağdurlarını heyecanlandıran paylaşım! EYT için kritik görüşme gerçekleşti
21 Şubat'ta Meclis'e gelecek EYT düzenlemesi kapsamına alınmayan staj ve çıraklık sigortası mağdurları için heyecanlandıran bir paylaşım yapıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleştirilen 16 Şubat tarihli ikili görüşmede staj konusunun masaya yatırıldığı iddia edildi.

2 milyon 250 bin vatandaşı emekli edecek olan EYT düzenlemesi, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu''nda geçmesine rağmen, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi''nin yeniden çalışmalarına başlayacak olmasıyla birlikte, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da EYT''liler için görüşülecek düzenlemenin tarihini 21 Şubat olarak açıklamıştı. 8 Eylül 1999 tarihinden önce staj ya da çıraklık girişi olmasına karşın sigorta başlangıcı bu tarihler sayılmayan yaklaşık 250 bin kişi ise, EYT kapsamına girmek için seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor. 

"STAJ MAĞDURİYETİ KALMAYACAK"

Uzun bir süredir stajyer ve çıraklık mağdurlarının şubat ayında emekli edileceğini iddia edin Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Onur Önal, bu kez sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ne bir tane depremzede , ne EYT , nede STAJ mağduriyeti kalmayacak. Tüm mağduriyetlerin hepsi bitecek.Bu konular hakkında olumsuz konuşanlara aldırış etmeyin .Bir lafa bakın lafmı diye, birde söyleyene bakın adam mı insan mı diye?" ifadelerini kullandı. 

BAHÇELİ VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ İŞARET ETTİ

Önal''ın söz konusu paylaşımın ardından, 16 Şubat''ta gerçekleştirilen Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan arasındaki ikili görüşmeyi ''göz kırparak'' paylaşması ise staj ve çıraklık mağdurları için sinyal olarak yorumlandı. Her fırsattı TBMM''ye gelecek torba yasa ile stajyerlerin sorununun giderileceğini aktaran Önal''ın paylaşımının altına rekor yorum gelirken, staj ve çıraklık mağdurları söz konusu paylaşımı müjde olarak algıladı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar