Bolu Dağı'nı dolu vurdu! Sürücüler zor anlar yaşadı

Bolu Dağı'nı dolu vurdu! Sürücüler zor anlar yaşadı
Bolu Dağı'nda etkili olan sis ve sağanak beraberindeki dolu yağışı D-100 kara yolunda ulaşımı zorlaştırırken sürücüler zor anlar yaşadı. O anlar kameralara saniye saniye yansıdı.

Bolu Dağı kesimindeki D-100 kara yolunda meydana gelen yoğun sis ve sağanak, sürücüler için zorlu bir yolculuk deneyimi oluşturdu. Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkilerinde etkili olan sis, görüş mesafesini önemli ölçüde azalttı, bazı noktalarda 35 metreye kadar düştü. Bu koşullar, D-100 kara yolunda ulaşımı olumsuz etkilerken, sürücüler zor anlar yaşadı.

Yer yer etkili olan dolu yağışı vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Araçlara zarar gelmemesini isteyen sürücüler araç camlarını tutarak önlem almaya çalıştı.

Karayolları ve trafik ekipleri, bu zorlu hava koşulları altında sürücülerin yakın takip yapmamaları, hatalı sollama ve aşırı hızdan kaçınmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Trafik ekipleri, sis ve sağanak altında güvenli bir şekilde seyahat edebilmek için sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine özellikle uymalarını istedi. Düşük görüş mesafesi nedeniyle olası kazaların önüne geçmek için bu tür önlemlerin hayati önem taşıdığı vurgulandı.

ŞEHİR MERKEZİNDE DE YAĞIŞ DEVAM EDİYOR

Şehir merkezinde de devam eden yağışlar, Bolu'da günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kentte yaşayanlar, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

dolu-bolu-1.png

SÜRÜCÜLERE ÖNERİLER

Karayolları ve trafik ekipleri, sürücülere yönelik önerilerde bulundu. Özellikle sis ve yağmur altında güvenli sürüş tekniklerini uygulamaları, yavaş ve dikkatli bir şekilde ilerlemeleri gerektiği vurgulandı. Ayrıca, ani fren yapmaktan kaçınılması ve yeterli takip mesafesinin korunması önemle belirtildi.

dolu-bolu.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar