En yetkili isim resmen açıkladı: EYT'de kapsam genişledi! İşte emekli olacak meslekler...

En yetkili isim resmen açıkladı: EYT'de kapsam genişledi! İşte emekli olacak meslekler...
28 Şubat'ta Meclis'ten geçen EYT düzenlemesine yönelik yeni bir değişikliğe imza atıldı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağ-Kur'lu vatandaşlar için aranan prim gün sayısının 7200'e indirileceğini açıkladı. Söz konusu gelişme, bir milyona yakın vatandaş için erken emeklilik anlamına gelecek.

Muharrem Kazer / Günboyu 

2 Şubat''ta Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu''nda onaylanan Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi, 28 Şubat tarihli Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) oturumunda Genel Kurul tarafından kabul edildi. Kararın Resmi Gazete''de yayımlanmasıyla birlikte EYT için yasalaşma süreci tamamlanırken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), düzenleme ile emeklilik şansı elde eden 2 milyon 250 bin vatandaşın başvurularını toplamaya başladı.

KÜÇÜK ESNAF İÇİN ''EYT GİBİ'' DÜZENLEME

Her ne kadar kanun değişikliği sonucu EYT düzenlemesinde gözükmeyecek olsa da, Bağ-Kur''lu emekliler için EYT benzeri bir karara imza atıldı.

Geçtiğimiz günlerde Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran tarafından canlı yayında duyurulan müjde, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilk kez dillendirildi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile geçtiğimiz haftalarda yapılarak kararlaştırılan değişikliğe göre yıllardır Bağ-Kur''luların beklediği haber, hükümet tarafından devreye alınmak üzere son aşamaya getirildi. Erdoğan, Bağ-Kur''lu vatandaşlar için istenen 9 bin prim günü şartının 7 bin 200''e indirileceğini açıklarken, aynı zamanda 3.5 yıllık SSK''da çalışmış olma şartının da tamamen kaldırılacağını belirtti. 

Bu karar, yaklaşık 1 milyona yakın esnafın 5 yıl daha az prim ödemesinin yolunu açarken, prim gün sayısı halihazırda 7 bin 200''ün üzerinde olanlar içinse emeklilik anlamına gelecek. 

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar