Bakan Bilgin resmen açıkladı: Temmuz'da asgari ücrete yapılacak zam belli oldu!

Bakan Bilgin resmen açıkladı: Temmuz'da asgari ücrete yapılacak zam belli oldu!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak 'ara zam' konusunda açıklamalarda bulunurken, Cumhur İttifakı'nın seçimleri kazanması halinde asgari ücretlinin alacağı ücret için ilk kez rakam verdi.

Damla Baylan / Günboyu 

2023 yılı için 8 bin 500 lira olarak belirlenen asgari ücret, yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve döviz kurunda yaşanan artış nedeniyle günden güne erimeye devam ediyor. 

Aralık ayında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın asgari ücreti duyururken belirttiği "Gerekmesi halinde ara zam yapılır" sözleri, seçime günler kala tekrardan gündeme gelirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz haftalarda açıklanan "Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak" ifadelerine açıklık getirdi. 

ASGARİ ÜCRET 500 DOLAR OLACAK

Yapılacak zam oranı hakkında ilk kez rakam veren Bilgin, asgari ücretin Temmuz itibariyle 500 dolar seviyesine çıkarılacağını kamuoyu ile paylaştı. 

14 Mayıs''ta yapılacak seçimleri kazanmaları halinde asgari ücrette ara zam yapılacağını vurgulayan Bilgin, "Reel alım gücünü koruyacak şekilde asgari ücreti Temmuz''da düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran düzenleme yaptık Ocak''ta. Temmuz''da da aynısı yapacağız. Benim oradaki yaklaşımım şudur aşağı yukarı 500 dolar civarında. Satın alma paritesini dikkate alarak ona denk bir asgari ücret düzenlemesi yapmamız gerekir." ifadelerini kullandı. 

MEMUR ZAMLARI YARIN AÇIKLANACAK

Bilgin, asgari ücretlinin beklentilerinin yanı sıra, kamu çalışanlarına yönelik de maaş artışları hakkında detayları paylaşırken, "Yarın Sayın Cumhurbaşkanımız da katılımıyla bu uzlaşmanın sonucu açıklanacak. İşçilerimiz müsterih olsunlar, emekçileri enflasyona karşı koruduk. Dolayısıyla işçilerimizin rahat nefes alacağı bir açıklama olacağını söyleyebilirim. Rakamı yarın açıklayacağız" diye konuştu." şeklinde konuştu. 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar