En yetkili ağızdan açıklama: EYT'ye çırak ve staj mağdurları dahil edilecek mi?

En yetkili ağızdan açıklama: EYT'ye çırak ve staj mağdurları dahil edilecek mi?
Çok sayıda EYT'de staj ve çıraklık mağdurunun gündeme taşıdığı konuya ilişkin açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bakan Bilgin, ''EYT'de kapsam genişleyecek mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte detaylar...

Gerek muhalefetin baskısı ve gerekse de düşen oylar nedeniyle EYT''yi devreye sokan AKP hükümeti, bir kez daha yeni mağdurlar yarattı.

EYT için 8 Eylül 1999 öncesini baz alan AKP hükümeti, sayısı milyonu aşan staj ve çırakları bu yasaya dahil etmedi.

Basın mensuplarına demeç veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"İÇERİKTE BİR ŞEY DEĞİŞİR Mİ?" SORUSUNA BİLGİN, "DEĞİŞMEZ." KARŞILIĞINI VERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "EYT''nin maliyeti nedir?" sorusu üzerine de bu yıl için 120-150 milyar lira arasında bir tahminin bulunduğunu söyledi.

EYT''nin maliyetiyle ilgili konuşulan rakamların doğru olmadığını ifade eden Bilgin, "Rakamlar bizde, hesap bizde. Ben 150 milyar diyorum ama maksimum olabilecek şeyi diyorum. 120-150 milyar arasında değişebilir. Çünkü kaç kişi müracaat edecek bilmiyorsunuz." diye konuştu.

Prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili bir soruya karşılık da Bakan Bilgin, "EYT kapsamındaki borçlanmalar bunun içinde değil. Onun borçlanması tamamen bizim meri kanunumuza göre yapılan bir şey. ''5000, 9000 prim gününü dolduramıyorum ya da 1000 gün eksiğim var yapılandırayım'' diyemezsin. Mevcut kanunda 1000 gün eksiğin varsa çalışacaksın. Böyle bir borçlanma yok." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar