Ünlü hukukçu açıkladı: Staj ve çıraklık mağdurları EYT'li olacak!

Ünlü hukukçu açıkladı: Staj ve çıraklık mağdurları EYT'li olacak!
Prof. Dr. Ersan Şen, katıldığı canlı yayında staj ve çıraklık mağdurlarının EYT kapsamına dahil edilip edilmeyeceğini açıkladı.

2 milyon 250 bin vatandaş EYT tasarısı ile emekli olmak için artık gün sayıyor. Önümüzdeki hafta Meclis''e gelecek tasarı, tüm partilerin onayıyla TBMM''den geçerek Resmi Gazete''de yayımlanacak. 

Açıklanan tasarının kapsamına alınmayan staj ve çıraklık sigortası mağdurları ise yetkililere tepkili. 8 Eylül 1999''dan önce yapılan stajların da sigorta başlangıcı olarak sayılması gerektiğini söyleyen staj sigortası mağdurlarına bir destek de tv100 canlı yayınında Prof. Dr. Ersan Şen''den geldi. Türkiye''deki pek çok hukuki sorunda fikrine dikkat edilen Şen, staj ve çıraklık sigortası hakkında şu ifadeleri kullandı:

"ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL"

"Staj mağdurları, bu arkadaşlar stajlarının sigorta başlangıcı yapılmasını istiyorlar. Analarının ak sütü gibi helaldir bak söyleyeyim sana. Eğer sen EYT''nin önünü açtıysan staj mağdurlarının mağduriyetini giderip, stajda geçirdikleri süreyi sigortaya dahil edeceksin ve edecekler. Örgütlensinler, benim onlara en büyük tavsiyem EYT gibi örgütlenmeleri. Adım adım, yavaş yavaş. Öyle oluyor bu işler"



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar