Türkiye’nin ünlü şirketi iflas etti! Binlerce kişi işsiz kaldı

Türkiye’nin ünlü şirketi iflas etti! Binlerce kişi işsiz kaldı
Bursa'nın önemli tekstil şirketlerinden biri iflas ettiğini duyurdu. Sektördeki herkes şaştı kaldı. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

Bursa merkezli Byr Sw Bilişim Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, borçları sebebiyle konkordato talep etti ancak mahkeme talebi reddederek şirketin iflasına karar verdi.

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 16 Nisan 2024 tarihinde verdiği kararla Byr Sw Bilişim Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin iflasına ve iflasın aynı tarihte ve saat 14:18'de açılmasına karar verdi. Bu karar, tekstil sektöründe önemli bir konumda bulunan şirketin iflasının sektörde büyük etki yaratmasına neden oldu ve onlarca çalışan işlerini kaybetti.

Bursa'nın önde gelen şirketlerinden birinde çalışan bir kişi, şirketlerinin nasıl iflas ettiğini anlayamadıklarını ve güzel işler yaptıklarını belirterek, iflas haberini aldıklarını ve emeklerinin teşekkür edildiğini söyledi. Şimdi işsiz kaldıklarını ve hemen yeni bir iş arayışına gireceğini dile getirerek, devletin işyerlerini desteklemesi gerektiğini vurguladı.

Foto - Devler arasında yer alıyordu! Türkiye’nin ünlü tekstil şirketi sessiz sedasız iflas etti! Herkes şaşkın

İflas, borç yükü altında olan şirketlerin borçlarını ödeyememesi durumunda, şirketin varlığının sona erdirilmesi anlamına gelir. Bu süreç, kamu da dahil olmak üzere alacaklarını tahsil etmek isteyen taraflar için bir takip yöntemi olarak kullanılabilir. İflas kararı verilen bir şirketin alacaklıları arasında kamu idaresinin de bulunması mümkündür.

a3.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar