Eğitime kar engeli: Bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi

Eğitime kar engeli: Bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi
Olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara 1 günlük ara verildiği açıklandı.

Ülkenin bazı bölgelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Hakkari ve Şırnak Beytüşşebap ilçesi ve Bingöl’ün Yedisu ilçesinde okullar tatil edildi.

HAKKARİ

Hakkari Valiliği, kent genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları sebebiyle 12 Ocak Cuma günü il genelindeki ilk ve orta dereceli eğitim kurumları ile özel öğretim kursları, Halk Eğitim ile Rehberlik ve Araştırma merkezlerinde eğitime ara verildiğini açıkladı. Duyuruda yrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağı belirtildi.

ŞIRNAK

Şırnak Valiliği sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Beytüşşebap ilçesinde etkili olan olumsuz hava koşullarının etkisi altında olduğunu bildirdi. İlçede devam eden yoğun kar yağışı ve olası buzlanma riski nedeniyle eğitim öğretime ara verildiği duyuruldu. Ayrıca, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı açıklandı.

BİNGÖL

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde kar yağışının etkili olması sebebiyle taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için okulların 12 Ocak Cuma günü tatil edildiği açıklandı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, ilçedeki olumsuz hava koşullarının devam ettiği belirtilerek, Kürdan ve Döşengi İlkokulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere münhasır olarak eğitime ara verildiği ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar