Özgür Özel'in Lütfü Savaş'ı neden yeniden aday yaptığı ortaya çıktı

Özgür Özel'in Lütfü Savaş'ı neden yeniden aday yaptığı ortaya çıktı
CHP lideri Özgür Özel, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Hatay’dan yeniden aday gösterdikleri Lütfü Savaş hakkında yapılan eleştirilere yanıt verdi.

6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay'da mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ın CHP’de yeniden aday gösterilmesi siyaset kulislerinde ve kamuoyunda tepki çekmişti.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz’a konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi ile ilgili yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Lütfü Savaş’ın tercih edilmesinin gerekçelerini sıralayan Özel, Savaş’ın kırsaldan çok sayıda oy aldığını belirtti. Başka isimleri aday gösterdikleri takdirde oy kaybettiklerini vurgulayan Özel, alternatif bulamadıklarının altını çizdi.

Hatay il başkanı ve ilçe başkanlarının kendisine yazı yolladığını dile getiren Özel, “Geciktikçe seçim zora giriyor. Önümüzü açın, seçimi alacağız” diyorlar. Belediyecilikten anlamayan birisinin bu süreçte yapamayacağını söylüyorlar. Çok uğraştık, dört kez ölçtük” ifadelerini kullandı.

chp-nin-hatay-da-lutfu-savas-i-yeniden-aday-16724087-2211-amp.jpg

Depremde Savaş’ın sorumluluğunun olduğu eleştirileri hakkında da konuşan Özel, bu konuda nasıl nasıl bir sorumluluğu olabileceğini bilmediğini söyledi.

Savaş’ın adaylığı konusunda Hataylılar ile görüştüğünü aktaran Özel, kaybetmek üzere bir şey yapamayacağını söyledi. "Beş birim oy çıkıyorsa, üç birim çıkanı koysan seçimi kesin kaybedeceksin" diye konuşan Özel,. burada Lütfü Savaş'ın kesin kazanacağı sonucunun çıkamayacağını ama kazanabileceği görüşünün çıktığını ifade etti.

lutfu-savas-yerel-secimler-hatay-001.webp

NE OLMUŞTU?

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihli depremler, 11 ilde büyük yıkıma sebep oldu. Olayın üzerinden 11 ay geçmesine rağmen depremzedelerin yaşadığı sorunlar devam ederken, CHP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yeniden aday olarak göstermesi kamuoyunda eleştirileri de beraberinde getirdi.

23 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiği Hatay’da Savaş, deprem sürecinde yeterli çalışma yapamadığı gerekçesiyle istifa çağrılarıyla sıkça gündeme gelmiş ve kamuoyunun büyük tepkisini çekmişti.

Depremin ardından istifa etmeyeceğini belirten Savaş, "Bu serhat şehrinde en son gidecek insan benim" şeklinde konuşmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar