CHP'de PM toplantısı öncesi isimler sızdırıldı: İstanbul ilçelerindeki aday listesinde Emir Sarıgül ve Nasuh Mahruki detayı!

CHP'de PM toplantısı öncesi isimler sızdırıldı: İstanbul ilçelerindeki aday listesinde Emir Sarıgül ve Nasuh Mahruki detayı!
CHP Parti Meclisi, belediye başkan adaylarını belirlemek için bugün genel başkan Özgür Özel liderliğinde toplanacak. Birçok il ve ilçenin belediye başkan adayını açıklaması beklenen CHP'nin PM listesinde dikkat çeken isimler yer alırken, CHP’nin bazı ilçelerde ittifak yapacağı belirtiliyor.

Gülsüm Alpkıray / GÜNBOYU / ÖZEL HABER

Yerel seçimlere aylar kala, CHP'de aday belirleme ve yerel seçim hazırlıkları devam ediyor. CHP’de parti tüzüğü gereği 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için il ve ilçelerde gösterilecek adaylar, Parti Meclisi onayı ile belirleniyor.

Şimdiye kadar düzenlenen PM toplantılarında, aralarında Ankara ve İstanbul'un da bulunduğu 7 büyükşehir, 12 il, 77 büyükşehir belediyesine bağlı ilçe, 147 ilçe belediyesi, 108 de belde belediye başkan adayı açıklanırken, PM bugün bir kez daha toplanmaya hazırlanıyor.

Bugün CHP lideri Özgür Özel başkanlığında yapılacak PM toplantısında, İstanbul ilçelerinin olası başkan adaylarının belirlenmesi hedefleniyor. Parti kurmayları bu toplantı sonrasında da 150 civarında seçim çevresinin adayının açıklanacağını belirtiliyor ancak parti kaynakları tüm adayların belirlenmesini ay ortasını bulabileceğini da ifade edildi.

Partinin üst düzey yetkililerinden alınan bilgilere göre, CHP bu seçimde bazı noktalarda değişikliğe gitmeyi düşünüyor. Özellikle şu an AKP’nin elinde olan ilçe belediyeleri kazanmayı hedefleyen CHP’nin, PM’ye sunulacak listesinde dikkat çeken isimler yer alıyor. Bu noktada en çok dikkat çeken ilçelerin başında ise AKP’nin kalelerinden olan Eyüpsultan geliyor.

emir-sarigul.jpg

Parti kurmayları, PM listesinde Eyüpsultan Belediyesi adaylığı için düşünülen ismin Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül olduğu iddia edildi.

BEŞİKTAŞ'TA NASUH MAHRUKİ İSMİ ÖN PLANDA

CHP yönetimindeki Beşiktaş için de farklı bir ismin aday göstermek istenildiğini aktaran yetkililer, eski Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki isminin çıkacağına kesin gözüyle bakıldığı iddiasında bulundu.

s-13f08ed0c73c1ea322e61d336179148425c12d2e-001.webp

Daha önce siyasete girmek istemediğini aktaran ama daha sonra ülke durumunu işaret eden Mahruki, Beşiktaş Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adayı olduğunu açıklamıştı.

İTTİFAK İÇİN AYRILAN İLÇELER BELLİ OLDU

Parti kaynaklarının PM’ye gidecek listeden aktardığı iddia edilen bilgilere göre, CHP’nin bazı illerde ittifak yolunu tercih edecek. Esenyurt başta olmak üzere, Sultangazi, Beykoz ve Sultanbeyli’de ittifak ile ortak aday çıkaracağı söylenen CHP’nin bu ilçelerde hangi parti ile ittifak yapacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Kaynaklar ayrıca, CHP tüm adaylar ile birlikte ocak ayının sonunda sahada olacağını belirtiyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar