Seçmen listeleri bugün askıya çıkıyor: İtiraz için son gün belli oldu

Seçmen listeleri bugün askıya çıkıyor: İtiraz için son gün belli oldu
31 Mart yerel seçimleri için takvim işlemeye başladı. Buna göre seçmen listeleri bugün askıya çıkacak.

Türkiye yerel seçimlere gitmeye hazırlanırken, il ve ilçelerde seçmen listeleri askıya çıkarılacak. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi takviminin belirlenmesinin ve yerel seçim sürecinin resmen başlamasının ardından muhtarlık bölgesi listeleri, askıya çıkıyor.

Ülke genelinde 4-17 Ocak tarihleri arasında askıya çıkan seçmen listeleri, oy verme günü itibarıyla 18 yaşını dolduracak ve geçerli bir yerleşim yerine sahip olan vatandaşların bilgilerini içeriyor. Bu süreç, seçmenlerin kayıtlarını kontrol etmeleri ve gerekli düzeltmeleri yapmaları için önemli bir fırsat sunuyor. Böylelikle seçmenler, listeleri muhtarlıklardan fiziki olarak veya YSK’nın esmi internet sitesi üzerinden online olarak kontrol edebilirler.

Seçmenler, askıya çıkarılan listelerde yer alan bilgilerini kontrol ettikten sonra herhangi bir yanlışlık, eksiklik veya hata tespit etmeleri durumunda itirazlarını İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne iletebilecek. Bu itiraz süreci sonrasında düzeltme işlemleri gerçekleştirilecek ve vatandaşlar, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na başvurarak veya İlçe Nüfus Müdürlüğü aracılığıyla belgelerini ileterek düzeltmelerini sağlayabilecekler.

SEYYAR SANDIKLARDA OY KULLANILABİLECEK

Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenler, seyyar sandıklarda oy kullanma imkanına sahip olacaklar. Bu durumdaki vatandaşlar, YSK’nın resmi adresinden temin edecekleri 'Seyyar Sandık Talep Formu'nu alarak, 'Engeli ya da hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı olduğu' ifadesini içeren bir raporu muhtarlığa teslim ederek veya İl ve İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na iletmek üzere ilgili kuruma başvuruda bulunacaklar.

Görme veya ortopedik engeli yüzde 40 ve üzerinde olan kişiler ise 'Engelli Beyan Formu'nu doldurarak, ikametgahlarının bağlı olduğu İlçe Seçim Kurulu'na veya ilgili kuruma muhtarlık aracılığıyla ya da bir yakını vasıtasıyla bizzat başvuruda bulunabilecekler. Seçmen kütüğüne engelli olarak kayıtlı seçmenler, aileleriyle birlikte sandık alanlarının giriş katlarında oy kullanma imkanına sahipler.

.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar