İstanbul kara teslim olacak! Uzmanlar tarih verdi kutup soğukları kapıda

İstanbul kara teslim olacak! Uzmanlar tarih verdi kutup soğukları kapıda
2024 ile birlikte kutup soğukları etkisi gösterecek. Meteoroloji yetkililerinin tahminlerine göre, Türkiye etkili bir soğuk hava dalgasının etkisine girecek.

Yılın ilk ayının ikinci haftasıyla beraber görülen hava sıcaklıkları ciddi oranda düşecek. Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası Türkiye’yi etkisi altına alacak. Meteoroloji’nin hava tahminlerine göre, Ocak ayında kutup soğukları etkisini gösterecek.

Ocak ayı ile birlikte Türkiye’nin birçok yerinde sağanak yağışlar etkisini gösterdi. Soğuk havaların etkisini göstermesi ile birlikte kar yağışının da görüleceği öğrenildi.

A Haber'de yaptığı açıklamada, Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir, "Balkanlar üzerinden kutup soğuğu aşağıya doğru çekilecek” derken, yüzde 90 olasılıkla kar yağışının görüleceğini de sözlerine ekledi.

İSTANBUL İÇİN KAR YAĞIŞ TARİHİ BELLİ OLDU

Yaptığı açıklamada Meteoroloji Uzmanı Özdemir, "2024 Ocak ayının 10'undan itibaren 14'üne kadar, yani 10-14 Ocak arası İstanbul'a kar yağması ihtimali çok yüksek” dedi.

Ocak ayının 10'undan itibaren akşam saatlerinde kar yağışının Trakya'dan giriş yapacağını söyleyen Meteoroloji Uzmanı Özdemir, Yağışın Trakya’dan sonra, Marmara Bölgesi'ne yayılacağını söyledi.

Ocak ayının ortasından sonra da yoğun kar yağışı beklentilerinin devam edeceğini söyleyen Özdemir, "Ocak ayının ikinci yarısından itibaren yeni bir sistem geliyor. Daha güçlü. Güzel bir kar alma ihtimalimiz yüksek" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar