Çalışanlar sakın bunu yapmayın! İşe gitmemek için yaptığı şey başına büyük bela açtı... 15 yıla kadar hapsi isteniyor

Çalışanlar sakın bunu yapmayın! İşe gitmemek için yaptığı şey başına büyük bela açtı... 15 yıla kadar hapsi isteniyor
Konya'da özel bir rehabilitasyon merkezinde çalışan 37 yaşındaki Sait U., bir tanıdığı aracılığıyla hastaneye gitmeden 4 günlük rapor alıp tatile çıktı. Durumu fark eden işvereni, hastalık bahanesiyle ziyarete gitmek isteyince reddedilince kuşkulanarak durumu araştırdı. Gerçek ortaya çıkınca Sait U. işten çıkarıldı ve şimdi 15 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

Konya'da, fizyoterapist olarak görev yapan Sait U., 4 günlük iş göremezlik raporu alarak iş yerinden izin aldıktan sonra, aslında tatile gittiği ortaya çıktı. İşveren Mehmet Evrim'in şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı ve dava açıldı. Savcı, Sait U.'ya 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından 15 yıla kadar; raporu düzenleyen doktor Ömer Tayyip Ç. ve hemşire Esra T.'ye ise 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan 8'er yıla kadar hapis cezası talep etti.

640xauto-003.webp

HASTALIK BAHANESİYLE 4 GÜN RAPOR İSTEDİ

Özel bir rehabilitasyon merkezinde çalışan Sait U., Temmuz 2022'de işverenine hasta olduğunu ve işe gelemeyeceğini belirterek 4 günlük rapor talep etti. Ancak işveren, raporun sadece 4 gün olması ve Sait U.'nun hastaneye gitmeyi reddetmesi üzerine durumdan şüphelendi. Sait U.'nun rapor aldığı hastaneye hiç gitmediği ve tarihlerde Mersin'de plajda fotoğraflarını çektiği ortaya çıkınca işveren Mehmet Evrim, suç duyurusunda bulundu.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada, Sait U.'nun raporu aldığı hastaneye gitmediği ve raporun düzenlendiği sırada Mersin'de olduğu belirlendi. Doktor ve hemşirenin de raporu düzenlerken suç işledikleri tespit edildi. Şimdi Sait U. ve ona rapor hazırlayan doktor ile hemşire mahkemede yargılanacak. Mahkeme, duruşmayı erteledi ve tarafların son savunmalarını yapmaları için süre verdi.

18684138-728xauto.webp

İŞTEN ÇIKARILDI

Kaymakamlık ve savcılık başlangıçta soruşturmaya izin vermedi. Ancak, Mehmet Evrim'in itirazı sonrasında Konya Bölge İdare Mahkemesi'nin kararıyla Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruldu ve sonuç olarak Sait U.'nun işine son verildi.

KONUMU BELİRLENDİ

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin soruşturma kapsamında hastane güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Görüntülerde, hemşire Esra T.'nin bir arkadaşına rapor ihtiyacını belirttiği ve doktor Ömer Tayyip Ç.'nin "Veririm, olur." dediği görüldü. Görüntüler, Sait U.'nun o gün hastanede olmadığını ortaya koydu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun raporuna göre ise Sait U., olay günü Esra T.'yi üç kez telefonla aramış ve Mersin'de olduğu belirlenmişti.

iiu.jpg

DAVA AÇILDI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, 16 Şubat 2023 tarihinde Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir iddianame sundu. İddianamede, fizyoterapist Sait U.'nun tanıdığı bir kişi aracılığıyla hastaneye gitmeden sağlık raporu aldığı, olay günü Mersin'de olduğunun tespit edildiği, şüphelinin raporu aldığını kabul ederek iş yerine sunduğu, SGK tarafından iş göremezlik ücreti ödendiği belirtildi.

KAMU ZARARI OLUŞTU

İddianamede, Sait U.'nun SGK'dan aldığı iş göremezlik raporu nedeniyle kamu kurumunu zarara uğrattığı için 'Dolandırıcılık', ayrıca alınan raporla ilgili 'Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliğine iştirak' suçunu işlediği için 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Doktor Ömer Tayyip Ç. ve hemşire Esra T.'nin de 'Görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik' suçlarından 11'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

HEM DOKTORA HEM DE HEMŞİREYE HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Konya 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, savcı Sait U.'ya 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası talep etti. Ayrıca etkin pişmanlık hükümlerinin mağdurun rızasıyla uygulanabileceği ve bu durumda cezanın üçte bir ila üçte ikiye kadar indirilebileceği belirtildi. Doktor Ömer Tayyip Ç. ve hemşire Esra T.'nin ise 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan 8'er yıl hapis cezası istendi. Mahkeme, tarafların son savunmalarını yapmaları için duruşmayı erteledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar