Afet bölgesinde buruk bayram! Kimi sarıldı, kimi öptü, kimi dua etti

Afet bölgesinde buruk bayram! Kimi sarıldı, kimi öptü, kimi dua etti
Ramazan Bayramı'nda mezarlıklar, yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. Mezarlıkları ziyaret eden vatandaşlar, sevdiklerinin ruhlarına Fatiha okuyup dua ettiler. Deprem bölgesinde ise acı bir hatıra yeniden tazelendi...

Hatay'ın merkezi Antakya ilçesinde bulunan Narlıca Deprem Mezarlığı'nda, kaybettikleri yakınları için gelen aileler, dualar eşliğinde Kur'an-ı Kerim okuyup dua ettiler. Mezar taşlarını temizleyen aileler, sevdiklerinin kabirlerine çiçekler bıraktılar. Bu ziyaretler sırasında hüzünlü anlar yaşandı.

Anadolu Ajansı muhabiri Burak Milli'nin Çankaya Mezarlığı'ndaki kabri de ziyaret edildi. Burak Milli'nin annesi, oğlunun mezarına çiçek bırakarak dua etti. Milli'nin kız kardeşi ve teyzesi de kabir başında dua ettiler. Milli'nin cenazesi Çankaya Mezarlığı'nda, eşi ve kızının cenazeleri ise Adana'da toprağa verilmişti.

aa-picture-20240409-34225756.jpg

Adana'daki Kabasakal Mezarlığı'nda da depremde hayatını kaybedenlerin aileleri çiçekler bıraktılar, Kur'an-ı Kerim okuyup dua ettiler.

Osmaniye'deki Deprem Mezarlığı'na gidenler, kaybettikleri yakınlarının kabirleri başında Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti, mezarları temizledi. Depremde yaşamını yitiren çocukların mezarlarına, yakınları tarafından şeker ve çikolata bırakıldı.

aa-picture-20240409-34225788.jpg

İstanbul'da Edirnekapı Şehitliği'ne gelen şehit yakınları, kabirleri ziyaret edip dua ettiler. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, mezarlığa gelen ailelere lokum ve kolonya ikram etti.

Ankara'da Kara Pilot Üsteğmen Kemal Taşçı'nın babası, her gün oğlunun mezarını ziyaret ettiğini belirtti. Deprem bölgesinde yaşamını yitirenlerin aileleri de mezarlık ziyaretlerine devam ettiler.

aa-picture-20240409-34225772.jpg

Hakkari'de terör saldırısında şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Halil İbrahim Gürel'in babası, her cuma mezarlık ziyareti yaptıklarını ifade etti.

Tunceli'de şehit olan Jandarma Komando Er Ahmet Üvenç'in kardeşi, ailecek her bayram mezarlık ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sakarya, Bartın, Düzce ve diğer şehirlerde de benzer manzaralar yaşandı. Her bir mezarlık ziyareti, sevdiklerinin hatıralarını yaşatma ve onları unutmadıklarını gösterme amacıyla gerçekleşti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar