Hırsızların sürekli hedefinde olan esnaf ilginç bir yöntem denedi!

Hırsızların sürekli hedefinde olan esnaf ilginç bir yöntem denedi!
Elazığ'da hırsızların sık sık hedef aldığı bir caddede şarküteri işleten ve daha önce soyulmuş olan bir esnaf, dükkanına zarar vermemeleri için ilginç bir yöntem denedi.

Kasanın anahtarını dükkanın üzerinde bırakan ve içerisine hırsızlar için harçlık koyan bu esnaf, "Bizim kapımız açık, ancak onlardan ricamız, girdikleri yerlere zarar vermeden işlerine yarayacak bir şey varsa ihtiyaçları kadar alıp gitsinler" dedi.

Olay, 5 gün önce Kadir Gecesi'nde Elazığ'ın Sürsürü Mahallesi Mustafa Cemiloğlu Caddesi'nde yaşandı. Bir mağazaya giren 3 çocuk hırsız, müşteri kılığında ürünleri deneyip ardından yaklaşık 400 bin lira değerinde ürün çalarak kayıplara karışmıştı. Ardından, hırsızlar 200 metre aşağıda bulunan bir şarküteri dükkanına yöneldi.

18683838-728xauto.webp

ESNAF HIRSIZLARA RİCA ETTİ

Hırsızlık olayını gerçekleştiren gençler, bir süre sonra dükkanın kapısını kolayca açarak içeri girdi. Kasaya yönelen hırsızlar, içinde bulunan bin lirayı alarak iş yerinden ayrıldı. Bu anlar güvenlik kamerasına yansırken, dükkan sahibi hemen polise haber verdi ve olay yerine gelen polis ekipleri hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.

Daha önce de soyulan bir iş yerine sahip olan ve komşusunun büyük zarar gördüğünü gözlemleyen şarküteri sahibi Osman Akgün, hırsızlara seslenerek bir ricada bulundu. Hırsızlara kasaya ulaşmaları için anahtarı bıraktığını ve içine de harçlık koyduğunu belirten Akgün, hırsızlardan dükkanına zarar vermeden kendilerine bırakılan parayı alarak gitmelerini istedi.

.jpg

Hırsızların son hırsızlık olayını Kadir Gecesi'nde gerçekleştirdiğini belirten Akgün, "Daha önce de mahallemizde bizzat kendimizin de yaşadığı hırsızlık olayı olmuştu, bundan dolayı biz de tecrübeliydik. Son olayda, yeniden bir hırsız gelirse diye kasaya biraz para bıraktık. Sağ olsun onlar da güzel hırsız oldukları için bizim bıraktığımız parayı alıp gittiler. Dükkanımıza başka bir zarar vermedikleri için onlara teşekkür ediyorum" dedi.

kol.jpg

TECRÜBELİ ESNAF, HIRSIZLAR İÇİN RİCA EDİYOR

Akgün, hırsızların oldukça tecrübeli olduğunu belirterek, "Kapıyı ve camı kırmadan nazik bir şekilde iş yerimize girdiler. Zaten para kasasının anahtarını üzerinde bırakmıştık, belki de hırsız gelir diye. Onlar da paraları alıp gitmişler. Burada dikkat çeken şey, bu kadar rahat olmaları. Saat çok geç olmamasına rağmen, rahatlıkla iş yerimize girebiliyorlar. İşi profesyonel bir şekilde yapıyorlar. Genç çocukların hırsızlık olaylarına karıştığını görmek üzücü. Allah onları ıslah etsin. Şükürler olsun ki büyük bir zararımız yok. Bilerek hırsızlara bir miktar para bırakmıştık. Daha önce iş yerimize girdiklerinde 5 bin lira götürmüşlerdi, bu sefer kasaya bin lira koyduk ve onu da aldılar. İş yerimize hırsız girebilir diye düşündük, çünkü burada hırsızlık olayları oldukça sık görülüyor. Kapımız açık, ama onlardan ricamız, girdikleri yerlere zarar vermeden ihtiyaçları olan şeyi alıp gitmeleri. Gençleri bu şekilde görmek bizleri üzüyor" dedi

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar