Seçilir seçilmez ilk icraatını açıkladı: Artık makam aracı kullanılmayacak! Hepsini satışa çıkardı

Seçilir seçilmez ilk icraatını açıkladı: Artık makam aracı kullanılmayacak! Hepsini satışa çıkardı
Hatay'ın Defne ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde zaferle çıkan Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün, israfı önlemek amacıyla kurumda kullanılan 5 makam aracını satma kararı aldı.

Hatay'ın Defne ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde zaferle çıkarak göreve başlayan Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün, 'israf haramdır' ilkesiyle kurumda kullanılan 5 makam aracını satışa çıkardı ve kendisinden önceki başkanın kullandığı kiralık lüks makam aracını iade etti. Özgün, "Görev sürem boyunca kendi aracıma bineceğim, belediye başkan yardımcılarımız ya da herhangi birimdeki personel makam aracına binmeyecek. Tasarrufa gitmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

6.webp

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı olarak yarışan Halil İbrahim Özgün, Defne ilçesinin yaklaşık 150 bin nüfuslu zor günler geçiren halkına destek olmayı hedefliyor. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin ardından, belediye başkanı olmanın sorumluluğunu taşıyan Özgün, ilk adımını israfın önlenmesi ve halkın yanında olma ilkesiyle attı. Bu kapsamda, makam araçlarının satışa çıkarılması ve önceki başkanın kullandığı lüks aracın iadesiyle dikkatleri üzerine çekti.

3.webp

Özgün, depremin yaralarını sarmak için yoğun çaba harcanması gerektiğini vurgulayarak, "Geçmiş dönemde halkımızın tepkilerini aldık ve bunu sandıkta gördük. Bu mesajı anladık ve gereken adımları atacağız. Defne ilçesi, 6 Şubat depremiyle büyük zarar gören bölgelerden biri oldu. Bu nedenle, çok çalışmalı ve üretmeliyiz" dedi.

5-001.webp

“BEN DAHİL HİÇ KİMSE BİNMEYECEK”

Deprem bölgesinde yaşamanın anlayışıyla tasarrufa gitmeleri gerektiğini düşünerek makam araçlarını satma kararı aldıklarını belirten Başkan Özgün, “Böyle olunca da bizim tasarrufa gitmemiz gerekiyor. Tasarrufa gitmek ve bir ahlaki çerçeve oluşturmak adına arkamda gördüğüm 5 makam aracını satmaya karar verdik. Ben dahil hiç kimse makam aracına binmeyecek. Ben belediye başkanı olarak kendi aracıma bineceğim. Ben bu düşüncemi duyurduktan sonra bu araçları satıp daha yeni ve lüks alacağım mı düşünenler olmuş olabilir kesinlikle makam aracı almayacağız. Makam aracına binilmeyecek” ifadelerini kullandı.

4.webp

“DAHA ÖNCEKİ BELEDİYE BAŞKANIMIZIN DA BİNDİĞİ LÜKS KİRALIK ARACI DA İADE ETTİK"

Başkan Özgün, satılan araçların yerine kesinlikle yenilerinin alınmayacağını vurgulayarak şunları belirtti: "Burada ahlaki bir çerçeve oluşturuyoruz. Satılacak araçların ekonomik değerinin ötesinde bir ahlaki çerçeve belirliyoruz. İnsanların tevazu içinde yaşamaları ve tasarrufa önem vermeleri gerekiyor. İsrafın hem ahlaki olmadığını hem de haram olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle israf yapmayacağız, özellikle deprem bölgesinde olduğumuz için daha dikkatli davranıyoruz. Görev sürem boyunca kendi aracıma bineceğim, belediye başkan yardımcıları veya personel makam araçlarına binmeyecek. Satışa çıkardığımız 5 aracın yanı sıra önceki başkanın kullandığı yeni ve lüks kiralık aracı da iade ettik. Yeni bir araç kiralamayacağız ve bu araçların yerine daha yenilerini veya lükslerini almamız söz konusu değil. Makam araçlarını tamamen ortadan kaldırdık ve bunun örnek olmasını umuyorum. Türkiye genelinde her alanda tasarrufa gitmek gerekiyor."

2.webp

1.webp

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar