Beşiktaş Belediye Başkanı resmen duyurdu: Suudi Arabistan Büyükelçiliği'nin bulunduğu sokağın adı değişiyor

Beşiktaş Belediye Başkanı resmen duyurdu: Suudi Arabistan Büyükelçiliği'nin bulunduğu sokağın adı değişiyor
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nun bulunduğu Akasyalı Sokak'a "Çöl Kaplanı" olarak bilinen Fahreddin Paşa'nın isminin verileceğini duyurdu.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa Finali'nde yaşanan krizin ardından, Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, sokağın adının değiştirileceğini belirtti.

Sokağa verilecek isim için Medine'yi ele geçirmek isteyen İngiliz ve Araplara karşı savaşan "Çöl Kaplanı" olarak bilinen Fahreddin Paşa'nın seçildiğini açıklayan Akpolat, aynı zamanda sokağın bir bölümünün Mustafa Kemal Atatürk ve Fahreddin Paşa'ya ayrılacağını ifade etti.

riza.jpeg

NE OLMUŞTU?

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Suudi Arabistan'da düzenlenmesi planlanan Süper Kupa Finali'nde büyük bir kriz patlak verdi.

Maç öncesi yapılan hazırlıklarda Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğraflarının yer aldığı tişörtlere ve 100. yıl koreografisine Suudi Arabistan yetkililerinin izin vermemesi üzerine iki kulüp, milli değerlere yapılan bu saygısızlık karşısında birlikte hareket etme kararı aldı.

Kulüp yöneticileri, sahaya çıkmama kararı alarak ülkelerine geri dönmeye karar verdiler. Bu durum, Türk futbolunda ve sporseverler arasında milli değerlere sahip çıkma ve saygı gösterme konusunda büyük bir destekle karşılandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar