Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Emin Mert Odabaş

Emin Mert Odabaş

Basketbol Süper Ligi’nde değişim rüzgârı

Anadolu Efes’in şampiyon tamamladığı 2022-2023 sezonunun resmen sona ermesinin ardından takımlarda da değişim rüzgârı başladı.

Gerçekleşen transfer hamlelerine değinmeden önce ligden düşen ve çıkan takımları hatırlatmak isterim.

Bu sezon Süper Lig’den düşen iki takım Konyaspor ve Gaziantepspor oldu. Konyaspor’un yabancı oyuncu tercihleri düşünüldüğünde açıkçası benim için sürpriz bir sonuç olduğunu söylemem gerekir.

Gaziantep’te ise Tutku Açık dönemi tatsız şekilde sona ermiş oldu. Kendi adıma Tutku Açık’ın oynattığı basketbolu yeğ gördüğüm söylenemez ancak düşmeyi de hak eden bir koç değildi bana kalırsa. Ancak Gaziantep ve Tutku Açık için şu notu düşmemiz gerekiyor ki, deprem bölgesinde bulunan kentin futbol kulübü sezonu tamamlamaz ve ligden çekilirken Antep’in bu çabayı göstermesi her şeye rağmen büyük saygıyı hak ediyor.

Tutku Açık da zaten son hafta yaptığı açıklamada depreme dikkat çekerek oyuncuları oyuna motive edebilmenin oldukça zorlu olduğunu açıklamıştı.

Birinci ligden Yılyak Samsunspor Basketbol ise Çağdaş Bodrum Spor’un ardından play-offlar sonrası Süper Lig’e yükselen ikinci takım olmayı başardı. Bu iki ekibe Basketbol Süper Ligi’nde başarılar diliyorum.

Gelelim transferlere. Anadolu Efes’teki değişim rüzgârı bu hafta resmen başlamış oldu. Koç Ergin Ataman’ın Yunanistan’a gitmesinin ardından Anadolu Efes, Erdem Can ile iki yıllık anlaşmasını resmen duyurdu. Erdem Can, kendi kariyeri açısından da Türk antrenörlüğü açısından da kritik bir sınava çıkacak. İlk baş antrenörlük deneyiminde Türk Telekom ile hem ligde hem Avrupa’da büyük bir başarı göstererek oldukça yüksek bir kredi kazanan Erdem Can vites yükseltmiş olacak.

Ayrıca Anadolu Efes’e de başantrenörlük deneyimi bu kadar kısıtlı bir koça bu görevi vermeleri büyük bir takdiri kesinlikle hak ediyor.

Efes, koç değişikliğini resmî olarak duyurduktan sonra da şu ana dek anlaştığı isimleri tek tek duyurdu. İlk olarak Telekom’da başarılı bir sezon geçiren Tyrique Jones’u açıklayan Efes, ardından Darüşşafaka Doğuş’un başarılı kısası Doğuş Özdemiroğlu’nu, hemen ardından yine Telekom’da oldukça başarılı bir sezon geçiren Erkan Yılmaz’ı ve Reyer Venezia forması giyen Derek Willis’i açıkladı.

Bunun yanı sıra M’baye ve Singleton ile yollarını ayırdığını açıklayan Efes, Beaubois ve Ertan Gazi’yi ise takımda tuttu. Son olarak takımın emektar kaptanı Doğuş Balbay da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Anadolu Efes’e veda etti.

Ligde diğer transfer hamlelerine bakarsak Galatasaray Beko yine Anadolu Efes’ten Buğrahan Tuncer ile Fenerbahçe Beko’dan İsmet Akpınar’ı resmen açıkladı.

Beşiktaş ise transfer sezonuna üç yerli hamleyle başladı. Yiğit Arslan, Egehan Arna ve Berk Uğurlu önümüzdeki sezon siyah beyazlı formayla Akatlar’da boy gösterecek.

Ligdeki transfer hamlelerinden bazıları bunlardı. Önümüzdeki yazıda muhtemelen daha da hareketlenmiş bir transfer piyasası göreceğiz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları