Son dakika... Erzincan'da maden faciasında yeni gelişme: Altı kişi tutuklandı

Son dakika... Erzincan'da maden faciasında yeni gelişme: Altı kişi tutuklandı
Erzincan iliç'te yaşanan maden faciası ile ilgili yapılan soruşturmada altı kişi tutuklandı.

Erzincan'da meydana gelen maden ocağındaki toprak kaymasıyla ilgili soruşturma kapsamında, firmanın Kanadalı yöneticisi dahil 6 şüpheli tutuklandı.

İliç'teki maden ocağında yaşanan olaya ilişkin olarak Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, önemli bir gelişmeye sahne oldu.

Dün gözaltına alınan ve İliç Adliyesi'ne çıkarılan J.R.G, A.C, H.Ü, M.B, Ş.D, S.D, M.T. ve A.R.K isimli zanlılar, savcılıktaki ifadelerinin ardından sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Şahısların rol ve sorumluluklarına dair detaylı soruşturma devam ederken, altın madeni ocağını işleten şirketin Kanadalı yöneticisi J.R.G'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklanırken, 2 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold Madencilik şirketine ait Çöpler Madeni'nde 13 Şubat Salı günü heyelan meydana gelmişti. Yaşanan faciada 9 işçi toprak altında kaldı. Arama çalışmaları devam ediyor.

aw143577-01.jpg

Yaşanan faciada halen kendilerine ulaşılamayan 9 kişinin kimlikleri de açıklandı. Toprak altında kalan işçilerin isimleri şöyle: Şaban Yılmaz, Abdurrahman Şahin, Hüseyin Kara, Mehmet Kazar, Fahrettin Keklik, Adnan Keklik, Uğur Yıldız, Kenan Öz ve Ramazan Çimen.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar