İliç'te acılı aileler tepkili! Arama çalışmaları durdu

İliç'te acılı aileler tepkili! Arama çalışmaları durdu
Erzincan’ın İliç ilçesinde Anagold Madencilik’in işlettiği altın madeninde meydana gelen faciada 9 işçi kaybolmuştu. Arama kurtarma çalışmaları ise görülen heyelan riski nedeniyle durduruldu.

Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold Madencilik tarafından işletilen bir altın madeninde yaşanan toprak kayması felaketi, yerel topluluğu ve işçi ailelerini derinden etkiledi.

Maden sahasında meydana gelen ve 9 işçinin liç yığını altında kalmasına sebep olan toprak kayması, büyük bir endişe ve üzüntüye yol açtı. Özellikle, Kenan Öz ve Fahrettin Keklik isimli işçilerin yakınları, arama-kurtarma çalışmalarının durdurulması kararına tepki göstererek Çöpler köyünden maden sahasına doğru yürüyüş düzenledi.

Aileler, yaşadıkları acı ve endişeyle, AFAD yetkililerinden çalışmaların devamı konusunda net bilgiler talep etti. "Sadece kardeşimizi istiyoruz," diyen aileler, yetkililerin kendilerine sunduğu açıklamalardan tatmin olmadıklarını belirtti. AFAD yetkilisi, güvenlik kamerası görüntülerini göstererek, kayıp işçilerin toprak altında kaldıkları bölgeler ve muhtemel akış yönleri hakkında bilgi verdi. Ancak, bu açıklamalar ailelerin yüreğine su serpmekten uzak kaldı ve bazıları sinir krizi geçirdi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar