İliç maden faciasında şok itiraf: Tehlike iki yıl önceden biliniyordu

İliç maden faciasında şok itiraf: Tehlike iki yıl önceden biliniyordu
Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen facia ile ilgili şok bir itiraf geldi.

Erzincan'ın İliç ilçesinde Şubat 2024'te meydana gelen ve birçok kişinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili şoke eden bir itiraf geldi.

Tutuklanan Kanadalı bir maden ocağı yetkilisi, 8 metrelik güvenlik sınırının Ağustos 2022'den beri aşıldığını bildiklerini ve bunun rapor edildiğini itiraf etti.

Karar'ın haberine göre İliç Çöpler köyündeki maden faciasına ilişkin devam eden soruşturma kapsamında, alınan ifadelerde, olayın gerçekleştiği alanda saatler önce çatlakların tespit edilmesine rağmen gerekli önlemlerin alınmadığı ortaya çıktı.

Maden ocağında görev yapan M.B., ifadesinde çalışmaların 2023 yılında başladığını ve projenin danışmanlık konularında anlaşmaların 2020 yılında yapıldığını belirtirken, çalışmaların bir şirket tarafından yönlendirildiğini ifade etti. Ayrıca, olay günü gerçekleştirilen patlatma işleminin faciayı tetiklemiş olabileceğini dile getirdi.

Kanadalı yetkili J.R.G.'nin itirafına göre, olay günü alanda tehlikeli çatlaklar tespit edildiği ve Amerika’daki merkeze durumun bildirildiği ancak saat farkı nedeniyle dönüş alınamadığı ifade edildi. Bu itiraflar, maden sahasındaki denetim ve güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu ortaya koymaktadır.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar