Kayıp işçilerden 3'ünün yeri bulundu mu? Çalışmalar sürüyor

Kayıp işçilerden 3'ünün yeri bulundu mu? Çalışmalar sürüyor
Erzincan'daki maden ocağında yaşanan faciada arama çalışmaları devam ediyor. Meydana gelen heyelanda 9 işçi toprak altında kalmıştı. Madende kayıp 3 işçinin "manganez ocağı"nda olduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

Erzincan'ın İliç ilçesine bağlı Çöpler köyünde bulunan bir maden sahasında 13 Şubat'ta yaşanan heyelan felaketi, dokuz işçinin kaybolmasıyla sonuçlandı.

Arama kurtarma ekipleri, dördüncü gününde de aralıksız çalışmalarını sürdürürken, kayıp işçilerden üçünün, sahadaki "manganez ocağı" bölgesinde olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntüler ve yapılan incelemeler sonucu, bazı bölgelerde metal yoğunluğu tespit edildi. Bu bulgular, toprak kaymasının ardından ilk etkilenen yerlerden birinin manganez ocağı olduğunu gösteriyor. İşçileri arama çabaları, özellikle bu metal yoğunluğunun belirlendiği noktalara yoğunlaştırıldı.

ARAÇ PARÇALARI BULUNDU

Olay anında, manganez ocağının yakınındaki bir yolda ilerlemekte olan iki aracın, heyelanın şiddetiyle ocağa sürüklendiği ve bu bölgede derin bir çukur oluştuğu belirlendi. Arama ekipleri, bu çukurda araç parçaları buldu ve güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkarak, kayıp üç işçi ve iki aracın bu bölgede olabileceğini düşünüyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın yaptığı açıklamaya göre, dokuz kayıp işçiden üçünün bir noktada, diğer altısının ise farklı bir lokasyonda olduğu tespit edildi. Bakan Bayraktar'ın ifadeleri, arama kurtarma çalışmalarının iki ayrı bölgede yoğunlaştığını gösteriyor. Ekipler, kayıplara ulaşabilmek için zamanla yarışırken, tüm ülke umutla haber bekliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar