Bakan Açıkladı: EYT'de yaş şartı olacak mı?

Bakan Açıkladı: EYT'de yaş şartı olacak mı?
1.5 milyon EYT'linin (emeklilikte yaşa takılanlar) uzun süredir beklediği haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. EYT'lilerin emekli olmasını sağlayacak yasa tasarısının ayrıntıları netlik kazanmaya başladı. En çok merak edilen "EYT'de yaş sınırı olacak mı?" sorusuna ise sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun cevap verdi.

BAKAN AÇIKLADI: EYT'DE YAŞ ŞARTI NETLEŞTİ!

Yılın son günlerinde meclise taşınması beklenen EYT yasası hakkında açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışmaların sürdüğünü ve herkesi memnun edecek bir formül üzerinde yoğunlaşıldığına dikkat çekti. Bilgin''in yaptığı açıklamaları ise tv100.com yazarı ve sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, Habertürk ekranlarında yayınlanan Sağlı Sollu programına konuk olarak değerlendirdi. 

VERİLER YOK DEDİ AMA HEPSİ KAYITLARDA VAR

Erdursun, Vedat Bilgin''in açıklamasıyla ilgili "Vedat Bilgin sanki süreyi EYT’ye zaman gelmesin, açıklama yapmayayım gibi oldu. EYT konusunda çok ilginç açıklamalar yaptı ‘Elimizde veriler yok’ dedi ama hepsi zaten kayıtlarda. İşverenler, kıdem tazminatı nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanı’na yoğun baskı yaptılar, bu açıdan iş tıkanmış duruma geldi. Bu işin bir maliyeti yok, EYT’nin maliyeti kendi içinde zaten çözülecek." dedi.

SÖZLEŞMELİLER İÇİN OLUMLU DEĞİŞİKLİK

Sözleşmeli personeller için de açıklamalar yapan Erdursun, "Bir kişiden alınacak vergi yaklaşık 1500 TL artacak 19 milyon kişiden aldığınız parayı 1500 TL artırıyorsunuz toplamda 1 buçuk milyon kişiye veriyorsunuz. Yani devletin kasasına daha çok para kalacak asgari ücret artışları sonrasında. Sözleşmeliler, kadroya geçtiğinde bu kişilerin çalışma sürelerine göre ücretleri artacak, kademe, derece hakları olacak yani sosyal hakları güçlenecek. Sözleşmeliler için bu yapılan değişiklik olumludur." ifadelerini kullandı.

YAŞ SINIRI OLACAK GİBİ GÖZÜKÜYOR

Yaş sınırı hakkında da açıklamalar yapan Erdursun "EYT’lilerin taleplerini herkes biliyor 8 Eylül 1999 öncesi sisteme girenlerin nasıl emekli olacağı belliyken hakları ellerinden alındı. EYT’lilerin talebi yasal haklarını tekrar talep ediyorlar, tekrar yaş şartını istemiyorlar. Bu yasayı bu kadar gündeme getirip Sayın Bakan’da ‘1 buçuk milyon kişi emekli olacak’ dedikten sonra yaş şartının olmayacağını herkes kabul etti, umutlandı. Sayın Bakan ‘Yaş şartı olmayacak’ diyemedi demek ki yaş şartı var" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar