TİSK Başkanı Akkol'dan flaş EYT ve asgari ücret açıklaması

TİSK Başkanı Akkol'dan flaş EYT ve asgari ücret açıklaması
EYT ve asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulunan TİSK Başkanı asgari ücret için 31 Aralık gecesine kadar beklemeye gerek olmadığını söyledi. İşveren tarafını temsilen TİSK Başkanı Akkol, "Bu süreçte üçlü imza için elimizi taşın altına koymaya hazırız" dedi.

Asgari ücret için 31 Aralık gecesine kadar beklemeye gerek olmadığını söyleyen Akkol; ''Bu süreçte üçlü imza için elimizi taşın altına koymaya EYT ve asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulundu

Asgari ücret ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yapılan EYT düzenlemesi gündemdeki sıcaklığını artırıyor. İşveren tarafını temsil eden TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol,  "EYT ile emekli olacakların tazminat ödemeleri ile ilgili çok uygun şartlarda şirketlere KGF''den kredi desteği verilecek" dedi. Asgari ücret için Akkol, konunun konuşulmasının şuan için çok erken olduğunu ifade etti. Son 2 asgari ücretteki ''üçlü atılan imzayı'' çok önemsediğini söyleyen TİSK Başkanı Akkol, bu ortak mutabakatın bu dönem için de de devam etmesini istediğini aktardı. "Biz işverenler olarak taşın altına elimizi koymaya hazırız" şeklinde konuştu.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, EYT düzenlemesi ve asgari ücret üzerine ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu:

"ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ"

EYT ile ilgili konuşan TİSK Başkanı Akkol, "İşletmelerin büyümesi önemli. EYT konusunda hem çalışanların hem de işverenlerin beklentisini karşılayacak çözümlere ihtiyacımız var" dedi.

"EMEKLİLERLE NORMAL ÇALIŞANLAR ARASINDAKİ SGK PRİM FARKI GİDERİLECEK"

"İşverenlerin beklentileriyle ilgili kapsamlı çalışmayı bakanımıza sunduk. Biri emekli olup çalışmaya devam edecek arkadaşlarımızın işverene maliyeti artıyor. Yüzde 80''in üzerinde iş hayatına devam etmek istiyor. İşverenler de büyük oranda devam etmek istiyor. Burada bir uyum görüyoruz. Emeklilerle normal çalışalar arasındaki SGK prim farkı giderilecek.

 "KGF İLE UYGUN KREDİ VERİLECEK"

Emekli olacak çalışanların aynı anda emekli olması durumunda ciddi finansman çıkması söz konusu. Bakanımız KGF''den uygun kredi ile işverenlerin yalnız bırakılmayacağı müjdesini verdi.

Asgari ücretle ilgili konuşan Akkol, "Ortak mutabakat devam etmeli. İşçi tarafının memnun olduğu, işverenleri koruyan bir ücret için elimizi taşın altına koyacağız" açıklamalarını yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar