Son dakika... EYT için gün verildi! İşte milyonların beklediği yeni tarih

Son dakika... EYT için gün verildi! İşte milyonların beklediği yeni tarih
Çok sayıda vatandaşın yasalaşmasını beklediği EYT için geri sayım devam ediyor. Yasa hakkında demeç veren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, EYT'ye ilişkin hazırlanan yasa için 16 Aralık tarihini işaret etti.

EYT İÇİN GÜN VERİLDİ! İŞTE MİLYONLARIN BEKLEDİĞİ YENİ TARİH

Seçimlerin yaklaşması ile birlikte yeniden gündeme gelen Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çözüme yaklaşıldı.

Yasanın çıkış tarihi için ortaya çok sayıda tahmin atılırken. en son açıklama TBMM Başkanı Mustafa Şentop''tan geldi. Bütçe görüşmelerinin sona ereceği tarihe işaret eden TBMM Başkanı Şentop, "Ertesi günden itibaren takvime sığdırılması mümkündür" açıklaması yaptı.

ERDOĞAN: EN KISA SÜREDE...

Dün gerçekleşen Kabine Toplantısı''nın ardından kamera karşına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT konusuna da değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya dair yaptığı açıklamada, "Hukuki düzenlemenin en kısa sürede Meclis''te çalışarak hayata geçirmesini sağlayacağız. Emeklilik için yılını doldurup, yaş şartını bekleyenler, geçici işçilerle ilgili çalışmalarımızı da en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın bu açıklamaları sonrası tüm gözler EYT''nin çıkacağı tarihe çevrilirken, milyonların beklediği EYT tarihi ile ilgili yeni bir açıklama geldi.

16 ARALIK TARİHİNE İŞARET EDİLDİ

Viyana’da CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova’nın sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop EYT düzenlemesine ilişkin olarak, bütçe görüşmelerinin ardından takvime sığdırılmasının mümkün olduğu değerlendirmesini yaptı.

ŞENTOP: ERTESİ GÜNDEN İTİBAREN...

TBMM Başkanı Şentop yaptığı açıklamada “Mümkün müdür mümkündür. Bütçe görüşmeleri 16 Aralık’ta sona erecek. Ertesi günden itibaren takvime sığdırılması mümkündür. Önemli olan kanun teklifi olarak Meclis Başkanlığı’na verilmesi. Ona göre bir takvimin belirlenmesi. Daha önceki yıllarda Meclis’in bütçe bittikten sonra çalıştığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar