Milyonları ilgilendiriyor: 'EYT hangi yaş aralığını kapsıyor?' sorusu yanıt buldu

Milyonları ilgilendiriyor: 'EYT hangi yaş aralığını kapsıyor?' sorusu yanıt buldu
Milyonlarca vatandaşın çıkmasını dört gözle beklediği EYT'de şimdi de yaş tartışması başladı. Kulislerden gelen bilgiye göre erkeklerde 50, kadınlarda ise 48 yaş sınırını düşünülürken, yasanının kapsamına ilişkin de yeni bilgilere ulaşıldı.

MİLYONLARIN SORDUĞU SORU YANIT BULDU: EYT BU YAŞ ARALIĞINI KAPSAYACAK!

İlk olarak 2018 seçimlerinde gündeme getirilen ve 2023 seçimlerine kadar adı anılmayan EYT sorunu, seçimlerin yaklaşması nedeniyle AKP hükümeti tarafından yeniden gündeme alındı.

Yasa hakkında muhalefet ve hükümet cephesinin beklentileri büyük farklılık göstermekle birlikte, yaş sınırı için ortak bir noktada uzlaşılmaya ise yaklaşıldı.

Mynet''te yer alan habere göre, EYT düzenlemesinde sona yaklaşılırken Beştepe''de dün önemli bir toplantı gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında yapılan toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldı. İki bakan geçen hafta çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''la da bir araya gelmişti.

''PRENSİP KARARI''

Toplantı sonrası ATV''de prensip karar alındığını söyleyen Ankara Haber Müdürü Salim Salimoğlu, EYT’de yaş şartı olduğunu iddia etti.

Salimoğlu, ''EYT''li kadınların 48, erkeklerin ise 50 yaşında emekli edilmesine yönelik yani bir yaş şartının getirilmesine yönelik bir prensip kararın alındığını söyledi

YAŞ SINIRI GÜNDEME GELDİ

Toplantıda ''EYT''de yaş sınırı düzenlemesine gidilebilir'' görüşü çıktı. Buna göre kadınlarda 48, erkeklerde 50 yaş sınırı gündeme geldi. Düzenlemeyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Yaş sınır gelip gelmeyeceği konusunda net bir karar alınmadı. Yeni bir toplantı yapılabileceği belirtiliyor.

Düzenlemenin enflasyona etkisi, şirketlerin mali yükünün artması ve kamuya gelen yükün hesaplandığı belirtiliyor.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

EYT yaş sınırı sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi. Binlerce EYT''li yaş sınırı yaptıkları paylaşımlarla karşı çıkarken, Twitter''da #EYTdeYaşKoşulunaHayır hashtag''i kullandı.

BAKAN BİLGİN’DEN EYT''DE YAŞ ŞARTI AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, önceki açıklamalarında yaş sınırı olmayacağını söylemişti. Bilgin, kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini dolduran ve 5 bin prim günün tamamlayanların düzenlemeden yararlanacağını açıklamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar