Bahçeşehir Koleji'nde velilerden istenen fahiş üniforma ve kitap parası isyan ettirdi: 2 etek 2 pantolon bu kadar eder mi

Bahçeşehir Koleji'nde velilerden istenen fahiş üniforma ve kitap parası isyan ettirdi: 2 etek 2 pantolon bu kadar eder mi
Ünlü kolejin yeni eğitim öğretim yılında velilerden talep ettiği kitap ve üniforma ücreti “Burası eğitim yuvası mı ticarethane mi?” dedirtti.

2023 – 2024 eğitim öğretim yılı başladı, öğrenciler için ilk ders zili çaldı. Yüksek enflasyon devlet ve özel okul ücretlerinde de kendini göstermeye başladı. Özel okul ücretleri kelimenin tam anlamıyla uçuşa geçti.

Türkiye'nin 65 ilinde 143 kampüsüyle eğitim veren ünlü kolejin 2023-2024 eğitim öğretim yılında velilerden istediği kitap ve üniforma ücreti velileri isyan ettirdi.

bahcesehir-koleji-2022-yili-kitap-ucretleri-1.jpg

Koleje çocuklarını kayıt ettiren veliler, istenen fahiş ücretlere sosyal medyadan isyan etti. İddiaya göre velilerden üniforma parası için 5.000 TL istenirken kitap parası olarak ise 20.000 TL istendi.

İstenen kitap ücreti sınıf kademelerine göre kimi zaman arttı kimi zaman ise azaldı. İstenen en düşük kitap, kırtasiye parası 18.450 TL, 21.500 TL oldu.

Kolejin kayıtlı iletişim numarasını aradığımızda ise yetkili bir isme yönlendirme yapılmadı.

Kolej adına bir tag açan veliler şikayetlerini şöyle dile getirdi:

bbbbbbbb.jpg

“ÖDEDİĞİM KIRTASİYE BEDELİNİN GEZİ ÜCRETİ OLDUĞUNU 7 AY SONRA SÖYLEDİLER”

Bahçeşehir Koleji Etiler Kampüsü okul kayıt işlemlerinden sonra fahiş fiyatlarda kitap ve kıyafet ücreti talep etti. Sözleşmede bulunan ve ödemesini yaptığım kırtasiye tutarı için yeniden ücret talep etti. Ödediğim kırtasiye bedelinin gezi ücreti olduğunu 7 ay sonra söylediler. Kendi yaptıkları sözleşmeye kendileri uymamakta. Öğrencimizin kaydını almamıza rağmen ödediğimiz tutarı iade etmiyor. Halbuki sözleşmede iptalin akabinde ücret iadesi yapılır maddesi var.

sdsdsdsd.jpg

“İKİ ETEK İKİ PANTOLONA 5 BİN TL İSTİYORLAR”

Zorunda olduğumuz için çocuğumuzu Bahçeşehir kolejine yazdırdık yazdırdığımıza bin pişman olduk. Kitap değil 30 tane dergiye bizden 20 bin TL para aldılar iki etek iki pantolona 5 bin TL istiyorlar. Çalışan insan olduğumuz için devlet okuluna gönderemiyoruz bu fiyatlar nedir böyle başta bize bunlardan bahsetseler asla göndermezdim bunu denetleyenler neden sağır ve dilsiz yazık değil mi bu insanlara...

bbbbbbbb-001.jpg“ÖZEL OKUL MU TİCARETHANE Mİ?”

Kitap ücreti oldukça yüksek belirlenmiş durumda. 7. sınıfa başlayacak çocuğumuzun kitapları için 18.450 liralık bir ücret talep ediliyor. Bizden istenen yemek bedeli kitap bedelinden daha az. Burası özel okul mu ticarethane mi? Bu fiyatlar makul bir düzeye indirilmelidir. İnsanlar zaten hayat pahalılığı ile uğraşıyor, bir de üstüne bu düzeyde bir kitap ücretinin belirlenmesi şaka gibi.

“7 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN TİŞÖRTÜ BU KADAR PAHALI OLAMAZ”

2023 yılı kayıtlarından sonra 21.500 TL kitap parası ödedik. Kitaplar daha gelmedi ama altın kaplama olduğunu düşünüyorum. Çünkü ilkokul 1. Sınıf kitaplarının daha pahalı olma ihtimali yok. 5.000 TL de 7 parça kıyafet parası verdik. Onların da Vakko marka olmasını bekliyorum. Yoksa 7 yaşındaki okul çocuğunun penye tişörtü bu kadar pahalı olamaz. Şimdi de kırtasiye parası var. Allah bize sabır versin. Depremden çıktık kendimize depremzede demiyoruz ama şimdiden kendimize Bahçeşehirzede diyebiliriz. Bahçeşehir Koleji bir eğitim kurumu olmaktan çıkmış eğitim üzerinden insanları ticaret yapmaya başlamış.

“20.500 TL KIRTASİYE PARASI NE DEMEK?”

Çocuğumu yazdırdığım için çok pişmanım. Kıyafeti ayrı pahalı kitapları ayrı pahalı. İlkokul 1. Sınıfa giden çocuk için 20500₺ kırtasiye parası ne demek. Atom mu parçalıyorsunuz anlamadım? En başta bunlar anlatılsaydı yazdırmazdım. Kurumsal oluşumdan dolayı yazdırdık. Bulunduğumuz ilde başka bir kurumsal okul ise kırtasiye ücreti de dahil toplam 64000₺ alıyor. Bunlar ise 70000 senelik ücret 20500 kitap seti 5000 kıyafet. Defteri kalemi kağıdı boyası da hariç. Kısacası çok pişmanım!

332.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar