Kral Charles'ın serveti belli oldu: Annesi Kraliçe Elizabeth'ten daha zengin

Kral Charles'ın serveti belli oldu: Annesi Kraliçe Elizabeth'ten daha zengin

Kraliçe Elizabeth'in vefatının ardından tahta geçen Kral Charles'ın, İngiltere'nin en zenginleri arasında 258. sırada yer aldığı belirtildi.

6 Mayıs 2023 tarihinde Westminster Abbey Kilisesi'nde gerçekleşen taç giyme töreniyle Kral Charles, resmi olarak İngiltere'nin hükümdarı oldu.

The Sunday Times, Kral Charles'ın servetini açıkladı. İngiltere'nin en zengin isimleri listesine göre, Kral Charles'ın serveti yaklaşık 770 milyon dolar olarak belirlendi. Kral'ın kişisel servetiyle, Birleşik Krallık'ın en zengin 258. kişisi olduğu bildirildi.

75 yaşındaki Kral'ın, annesi Kraliçe Elizabeth'ten daha zengin olduğu vurgulandı. Kraliçe Elizabeth'in Eylül 2020'de hayatını kaybetmesinin ardından ortaya çıkan verilere göre, 96 yaşındaki Kraliçe'nin serveti 486 milyon dolardı.

kral-charlesin-serveti-aciklandi3-intro.webp

TABLO TARTIŞMA KONUSU OLDU!

Geçtiğimiz günlerde, ressam Jonathan Yeo tarafından yapılan resmi yağlı boya portresi Kral Charles'ın tanıtıldı. Portrenin arka planının koyu kırmızı renklerde olması, sosyal medyada dikkat çekti.

Portrede, Kral Charles canlı kırmızı tonlardan oluşan bir arka plan üzerinde Galler Muhafızları askeri birliğinin üniformasını giymiş şekilde tasvir ediliyor. Omzunun hemen üzerinde ise bir kelebek bulunuyor.

Ressam Yeo, portredeki kelebeğin Charles'ın prenslikten krallığa geçişini temsil ettiğini belirtti. Yaptığı açıklamada, "Bu projeye başladığımda, Majesteleri Kral hâlâ Majesteleri Galler Prensi idi ve omzunun üzerinde asılı duran resmettiğim kelebeğe çok benzer şekilde, bu portre de onun kamusal yaşamımızdaki rolü değiştikçe gelişti" dedi.

ou6wtofde0qyu1ss1ilysw.webp

Sosyal medyada gündem olan tablo, 14 Haziran'a kadar Londra'daki Philip Mold Gallery'de halka açık olarak sergilenecek.

Öte yandan, kraliyet hayatından ayrılarak ABD'de yeni bir hayata başlayan Prens Harry ve Meghan Markle'ın Nijerya'yı ziyaret ettiği biliniyor. Ancak, ünlü çiftin bu hamlesinin Prens William ve Kral Charles'ı kızdırdığı iddia ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar