Son dakika...İran Cumhurbaşkanı Reisi hayatını kaybetti

Son dakika...İran Cumhurbaşkanı Reisi hayatını kaybetti

Son dakika... İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın hayatını kaybettiği bildirildi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, bir helikopter kazasında hayatını kaybetti.

İran Cumhurbaşkanı Ebrahim Raisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir-Abdollahian'ı taşıyan helikopter, İran-Azerbaycan sınırına yaptıkları bir ziyaret dönüşünde yoğun sis nedeniyle düştü. İranlı yetkililer, kazanın ardından Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı'nın hayatını kaybettiğini açıkladı.

1294746-1894938824.jpg

TÜRKİYE'DEN EKİP GÖNDERİLDİ

Dün, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan uçağın düşmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, arama kurtarma çalışmaları için Türkiye'den ekiplerin İran'a gönderildiğini duyurdu. TSK'ya ait Akıncı İHA, İran sınırını geçerek arama çalışmalarına katıldı ve bu sabah enkaz alanına ulaşıldı.

turkiyeden-reisi-icin-ilk-aciklama-harekete-gectik-disisleri-bakanligindan-iran-cumhurbaskani-ibrahim-reisi-aciklamasi-rrch.webp

ENKAZA ULAŞILDI

İran devlet televizyonu, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin bulunduğu helikopterin enkazının bulunduğunu bildirdi. Termal cihazlarla yapılan ilk incelemelerde yaşam belirtisi görülmediği ve helikopterdeki herkesin hayatını kaybetmiş olabileceği ifade edildi.

555.png

İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ ÖLDÜ

Reuters'e konuşan bir İranlı yetkili, İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan'ın hayatını kaybettiğini doğruladı.

İran'ın yarı resmi Mehr ajansının haberine göre, Cumhurbaşkanı Reisi ve heyetinin hayatını kaybettiği bildirildi. Mehr'in haberinde, "İran Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı'nı taşıyan helikopterdeki tüm yolcular şehit oldu" ifadeleri kullanıldı.

ENKAZDAN İLK GÖRÜNTÜ

640xauto.webp

HAMANEY: AKSAMA OLMAYACAK

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, kaza haberi üzerine dün Tahran'da Devrim Muhafızları Ordusu mensuplarının aileleriyle yaptığı görüşmede, “Yüce Allah’tan Sayın Cumhurbaşkanı ve yanındakilerin milletimize bağışlanması için dua ediyorum. İran halkı endişelenmesin, ülkenin işlerinde aksama olmayacak” dedi.

'YAŞAM BELİRTİSİ YOK'

İran devlet televizyonu, helikopter enkazında yaşam belirtisi bulunmadığını bildirdi.

TAMAMEN YANDI!

Reuters'a konuşan isimsiz bir yetkili, helikopterin tamamen yandığını ve içindekilerin hepsinin hayatını kaybetmiş olabileceğini öne sürdü.

iran-cumhurbaskani-reisi-yi-tasiyan-helikopterin-17345250-3554-amp.jpg

AKINCI İHA ISI KAYNAĞI TESPİT ETTİ!

Anadolu Ajansı'na göre, Türkiye'nin gönderdiği Akıncı İHA, bir ısı kaynağı tespit ederek koordinatları İran makamlarına iletti ve helikopter bu sayede bulundu.

DÜŞEN HELİKOPTERDE KİMLER VARDI?

İran medyası, kaza yapan helikopterde Cumhurbaşkanı Reisi'nin yanı sıra Doğu Azerbaycan Valisi Ayetullah El Haşim ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah El Haşim'in de bulunduğunu bildirdi. Helikopter, Doğu Azerbaycan vilayetinde kötü hava koşulları ve sis nedeniyle düştü.

CUMHURBAŞKANI İBRAHİM REİSİ KİMDİR?

İbrahim Reisi, Meşhed'de 14 Aralık 1960'ta doğdu ve hukuk alanında kariyerine başladı. 1979'daki İslam Devrimi'nden sonra mesleğe adım atan Reisi, 1981'de Kereç savcısı olarak göreve başladı ve hızla yükseldi, Tahran Başsavcı Vekilliği makamına getirildi. Politik alanda da etkin olan Reisi, 2017'de İran'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday oldu ancak kaybetti. Ancak, 2021'de yapılan seçimlerde İran Cumhurbaşkanı seçildi.

19 Mayıs 2024'te İran'da Reisi taşıyan uçak düştü ve kazada hayatını kaybettiği açıklandı.

İlgili Haberler