Öğretmenler mülakatsız atama istiyor: Yılların emeği 45 dakikaya sığdırılmasın

Öğretmenler mülakatsız atama istiyor: Yılların emeği 45 dakikaya sığdırılmasın
Aylardır umutla, sabırla bekleyen binlerce öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesinde ‘Kaldıracağız’ dediği mülakatın kaldırılmayacağını öğrendikten sonra bir araya gelerek tepki gösterdi. Kendilerine verilen sözün tutulması için çaba sarf eden binlerce öğretmen “Mülakat değil liyakat istiyoruz, yıllarca verilen emeğin 45 dk sığdırılmaması için” diyerek seslerini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçen gün binlerce öğretmeni kara kara düşündüren bir açıklama yaptı. Bakan Tekin, daha önce “Kaldıracağız” denilen mülakatın kaldırılmayacağını açıkladı.

“ADAY SAYISININ 3 KATINI DAVET EDECEĞİZ”

Bakan Tekin, yeni mülakat sistemi hakkında ise şu bilgileri verdi: İstihdam edeceğimiz aday sayısının 3 katını davet edeceğiz. Her bir öğretmen adayı arkadaşımıza tesadüfi örneklem yoluyla elektronik ortamda hazırlanmış soru sorulacak. Öğrencilere ders anlatır gibi anlatacak. Karşısında arkadaşlarımız olacak, aralarında uzman ve başöğretmenden oluşan komisyon. Sürecin sonucunda öğretmen arkadaşlarımızın neyi ölçeceğine dair bir kılavuzumuz var. Sonrasında da 45 dakikanın son kısmı öğretmen adayı arkadaşımız kendi sınavıyla ilgili olarak bir yazılı cevap da verecek. Mülakatın içerisinde kaydolması açısından. Bütün sınav kamera kaydıyla kayıt altına alınacak.

Bakan Tekin’in açıklamasının ardından aylarca kendilerine verilen sözün tutulmasını bekleyen öğretmenler isyan etti. Sosyal medyada bir tag açan öğretmenler, KPSS’de aldıkları yüksek puanları paylaşarak verilen sözün tutulmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesinde ‘Kaldıracağız’ dediği mülakat kaldırılmadı.

Sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışan öğretmenler “Bizim hiçbir şeyimiz yok. Malımız, mülkümüz, paramız... Sadece yıllarımızı verdiğimiz emeğimiz var ve biz emeğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yıllarca verilen emeğin 45 dakikaya sığdırılmaması için mülakat değil liyakat istiyoruz” diyerek seslendi.

Öğretmenlerin bazı paylaşımlarında şu ifadeler yer aldı:

434343.jpg

rtryrtr.jpg

-003.jpg

ss.jpg

ESKİ BAKAN MAHMUT ÖZER "EK KRİTER KPSS OLACAK" DEMİŞTİ

Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, NTV’de katıldığı canlı yayında mülakata ilişkin şunları söylemişti: Artık mülakat olmayacak, öğretmenlerimizin KPSS puanına göre atamasını gerçekleştireceğiz. Engelli öğretmenlerimizi 1 hafta içinde atamıştık. Artık tek kriter KPSS olacak. Puan yükseltmeleri öğretmenlerimiz için avantajlı olacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar