İstanbul'da devlet hastanesinde büyük skandal: Başhemşire talimat verdi sonra güvenliklerle birlikte darp etti

İstanbul'da devlet hastanesinde büyük skandal: Başhemşire talimat verdi sonra güvenliklerle birlikte darp etti
Mimar Sinan Devlet Hastanesi'nde çalışan bir hemşire, başhemşirenin talimatı sonrasında güvenlik ekipleri tarafından darp edildiğini iddia etti. Genç hemşire yaşadığı şiddetin detaylarını tek tek anlattı.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL

Sağlıkta şiddet skandallarına bir yenisi daha eklendi. İddiaya göre Mimar Sinan Devlet Hastanesi’nde başhemşire ile konuşmak isteyen bir hemşire için önce beyaz kod verildi, sonra güvenlik ekipleri hemşireyi duvara dayayıp, tekmeledi.

Hemşirenin olay sonrasında darp raporu alması engellendi. Şiddete uğrayan hemşire, ters kelepçe takılmakla da tehdit edildi.

lolo.jpg

Hastanede uğradığı şiddeti şöyle anlattı:

Dün Mimar Sinan Devlet Hastanesi'nde görüşmek için 15 dakikaya müsaitim. 45 dakika sonra odasından çıkıp, konuşmak istemiyorum buradan git deyip irrite edici davranışlar ,sözler sergileyen ve beyaz kod veren başhemşire Suna Özkurt ve onun talimatıyla güvenlikler tarafından darp edildim.Bileklerimden sıkılıp duvara dayandırıp ayağım tekmelendi. Darp raporu almam dahi engellenmeye çalışıldı. "Sakın verme" diye doktor, "Almasına engel ol" diye sorumlu arandı. Olay emniyette. Zor kullandıkları için uyarmama rağmen "sivil olduğun için ters kelepçe dahi yaparım" denildi. Beni kendi isteklerince yalan beyanlı, yalancı şahitler bulundurup tutanaklar tutarak naklen tayin ettikleri Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden geri dönmek için kazandığım davaya dahi tahammülleri yok ve ardımdan yalanlarla sürekli insanları kışkırtıyorlar. Çeşitli suçlamalarla haklarında davalar bulunan bu yöneticiler örgütlü halde yıllardır bitmeyen mobbingleri fiziksel şiddete dönüştürmüş halde. Şahitlerimle önünüzdeyim. Artık yargıyı dahi dinlemiyorlar ama ben devam edeceğim.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar