Akıncı İHA helikopterin enkazı olabileceği düşünülen ısı kaynağı tespit etti

Akıncı İHA helikopterin enkazı olabileceği düşünülen ısı kaynağı tespit etti

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopterin enkazı olabileceği düşünülen bir ısı kaynağını tespit ederek koordinatlarını İran makamlarıyla paylaştı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, bugün İran-Azerbaycan sınırında düzenlenen bir baraj açılış törenine katıldı. Törenin ardından dönüş yolunda Reisi'nin helikopteri sert bir iniş yaparak kaza geçirdi.

İran devlet televizyonu, helikopterde Cumhurbaşkanı Reisi'nin yanı sıra Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de bulunduğunu bildirdi.

KOORDİNATLAR İRAN MAKAMLARIYLA PAYLAŞILDI

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopterin enkazı olabileceği düşünülen bir ısı kaynağını tespit ettiği öğrenildi. Tespitin ardından koordinatlar İran makamlarıyla paylaşıldı.

Kazanın ardından arama kurtarma ekipleri hemen bölgeye sevk edildi. Ancak yetkililer, olumsuz hava koşulları nedeniyle karada kurtarma çalışmalarının güçlükle sürdüğünü belirtiyor. Şiddetli rüzgar ve yoğun yağış, ekiplerin çalışmalarını zorlaştırırken, kurtarma operasyonunun başarılı bir şekilde tamamlanması için yoğun çaba sarf ediliyor.

İlgili Haberler