Bahçeli'den dikkat çeken çıkış: Hamas'ın son yaptığı saldırıdan son derece rahatsızım

Bahçeli'den dikkat çeken çıkış: Hamas'ın son yaptığı saldırıdan son derece rahatsızım
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin konuşan Bahçeli, BM’in acilen devreye girmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli ayrıca, Hamas'ın son yaptığı saldırıdan son derece rahatsız olduğunu da dile getirdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında İsrail Hamas çatışmasına ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İki devlete çözüm çağrısında bulunan Bahçeli, Birleşmiş Milletler'in (BM) acilen devreye girmesi gerektiğini söyledi.

Kadın-çocuk ve yaşlı demeden savunmasız insanların hedef alınmasının felaket olduğunu belirten Bahçeli, sivil can kayıplarının haklı ve geçerli bir bahanesi olamayacağının altını çizdi.

"HAMAS'IN SOL SALDIRISINDAN SON DERECE RAHATSIZ OLDUM"

İsrail’e yapılan saldırının barış arayışlarını zora soktuğunu belirten Bahçeli, “İsrail insanlara yıllarca vandalca saldırmıştır ancak Hamas'ın son yaptığı saldırıdan son derece rahatsız olduğum tartışmasızdır” diye konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar:

"Mazisi on yıllara dayanan nerede haksızlık varsa oralarda şiddet vardır, çatışma vardır. Kaos sahası olan bölgeler istikrarsızlığın kaynağıdır. Kerkük'ten Kırım'a, Karabağ'dan Kıbrıs'a katılaşan ihtiraslar, ölüm ve tehlike saçmakta. Medeniyetler beşiği Orta Doğu'da Filistin bir asırdır felaketlerin pençesindedir. Osmanlı'nın zayıflaması ile alevlenen İsrail Filistin cepheleşmesi en karmaşık sorunlardan biridir.

İki devletli çözüm olmadan barış tam bir hayaldir. Çatışma ortamı kaygı vericidir. Savunmasız insanların hedef alınması kabul edilemez. Bir an önce arabulucuları devreye sokmak, uluslararası toplumun acil gündemi olmalıdır.

Üzüntümüz yüzlerce sivil ve masum insanın ölmesidir. Kimden gelirse gelsin savunmasız insanların hedef alınması felakettir.

"FİLİSTİN DEVLETİ'NİN TANINMASI ERTELENEMEZ"

Filistin Devleti tanınmalı. ABD, Türkiye'nin çabalarını desteklemeli. Bağımsız, egemen, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti'nin tanınması ertelenemez bir sorumluluktur.

Adalet tecelli etmeden, hak yerini bulmadan, mağduriyetler giderilmeden sıkılı yumruklar açılmayacak, akan kan durmayacaktır. Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar