Ünlü ekonomi yazarı 16 gün önceden Merkez Bankası'nın faizi kaça yükselteceğini açıkladı! Herkes şaşırabilir

Ünlü ekonomi yazarı 16 gün önceden Merkez Bankası'nın faizi kaça yükselteceğini açıkladı! Herkes şaşırabilir
Ünlü ekonomi yazarı Alaattin Aktaş, tüm dünyayı etkileyen İsrail-Filistin savaşının Türkiye’yi de kötü sarsacağını yazdı. "Ekonomik bedellere hazır olunmalı” uyarısında bulunan Aktaş, “Orta Doğu’daki bu gelişmeler ve Türkiye’ye olacak etkiler, faizin daha fazla artırılmasını gerekli kılabilir" ifadelerini kullandı.

Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş bugünkü köşe yazısında, Hamas ile İsrail arasında yaşanan savaşın uzaması durumunda Türkiye'ye ağır ekonomik bedeller ödetebileceğini kaleme aldı.

Petrolün artmasını örnek gösteren Aktaş, yabancı yatırımcının da Türkiye'ye gelmekten geri duracağının altını çizdi. Aktaş, "Bugünlerde yapılan tahminler, bu toplantıda faizin 5 puan daha artırılıp yüzde 35’e çıkarılması yönünde yoğunlaşıyor ya da yoğunlaşıyordu. Ama Orta Doğu’daki bu gelişmeler ve Türkiye’ye olacak etkiler, faizin daha fazla artırılmasını gerekli kılabilir" ifadelerini kullandı.

Aktaş, “Savaşın Gazze’nin dışına taşması, hele hele İran’ın bir şekilde doğrudan savaşa dahil olması taşları tümden yerinden oynatır" dedi.

Aktaş’ın yazısının ilgili kısmı ise şöyle;

"İşte o zaman zaten ağır aksak ilerlemekte olan ve zaman içinde iyileşme göstereceği umulan Türkiye ekonomisi çok büyük bir darbe yiyecek demektir.

Zaten Türkiye ekonomisinin üstünde çok ağır bir deprem yükü var. Bunun için tuttuk neredeyse ikinci bir bütçe yaptık ve ağır vergiler getirdik. 'Şart mıdır' denilebilir tabii ki ama ikinci bir yük seçimden dolayı gelecek.

Elbette seçim için artı harcama yapmak şart değil ama yapılıyor işte. Bu da Türkiye’nin siyasi kadersizliği. Şimdi bu yüklerin üstüne bir de savaş yükünün binmesi söz konusu. Savaş çok kısa sürdüğü takdirde fazla bir etki ortaya çıkmayacaktır ama tahminler ne yazık ki aksi yönde yoğunlaşıyor. İşte o zaman şimdi bile büyük sıkıntı içinde olan Türkiye ekonomisi, çok daha büyük bir açmaza sürüklenecektir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar