Netanyahu, Hamas'ın sürpriz saldırısını 10 gün önceden nasıl öğrendi? İsrail medyası her şeyi ifşa etti

Netanyahu, Hamas'ın sürpriz saldırısını 10 gün önceden nasıl öğrendi? İsrail medyası her şeyi ifşa etti
İsrail'in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronot internet sitesinde yer verdiği haberde, İsrail Başbakan’ı Binyamin Netanyahu’nun Gazze saldırılarına karşı 10 gün önceden uyarıldığını ancak bu durumu pek umursamadığını yazdı.

Gülsüm Alpkıray / Özel Haber

Filistin'de Gazze Şeridi’ni kontrol eden Hamas’ın İsrail’e karşı Cumartesi günü başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu'nun yankıları tüm dünyada etkilerini sürdürüyor. Cumartesi gününden itibaren Gazze'den İsrail'e binlerce roket atıldı ve yer altı tünellerinden sınır ötesine saldırılar düzenledi.

Yaşanan gelişmeler sonrası İsrail, savaş durumunda olduğunu açıkladı ve Gazze'deki Hamas hedeflerine karşı saldırı başlattı. Taraflar arasında çatışma sürerken, basında da saldırılara ve bölgenin geleceğine dair haberler yer bulmaya başladı. Aksa Tufanı saldırıları hem İsrail hem dünya basınında ilk sırada yer alırken, İsrail’de yaşanan son durumu aktaran İsrail Yedioth Ahronoth Gazetesi’nde yazılan bir haber ise dikkat çekmeyi başardı.

habeerrr.jpg

Gazete sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hamas'ın İsrail topraklarına sürpriz saldırısından yaklaşık 10 gün önce Mısır İstihbarat Bakanı General Abbas Kamil, Başbakan Binyamin Netanyahu'yu aradı ve onu Gazze yönünden gerçekleştirilmek üzere "alışılmadık, korkunç bir operasyon" konusunda uyardı. Mısır istihbaratından çok üst düzey bir yetkili, Kamil'in "Netanyahu'nun gösterdiği ilgisizlik karşısında şaşırdığını" söyledi” ifadelerine yer verdi.

"İNKAR ETMİYORUZ"

Gazetenin, "Mısırlılar ısrar ediyor: İsrail'e uyarı gönderdik, Gazze'ye dikkat edin" başlıklı haberinde, şunlar yazıldı: "Üst düzey bir Mısırlı kaynağa göre, Hamas'ın İsrail topraklarına sürpriz saldırısından yaklaşık on gün önce Mısır İstihbarat Bakanı General Abbas Kamel, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ofisiyle temasa geçerek "olağandışı bir şey, korkunç bir operasyon"un gerçekleşmek üzere olduğu uyarısında bulundu. Gazze yönünden bir yer. Bu, AP haber ajansının Mısır'a yönelik bir uyarıyı yayınlamasının ardından Ynet'te ortaya çıktı. Başbakanlık ise iddiaları yalanladı.

Yayının yol açtığı kargaşanın ardından Netanyahu'nun açıkça inkar etmesine rağmen Mısırlı kaynak, "İnkar etmiyoruz ve İsrail Yedioth Ahronoth da dahil olmak üzere birçok uluslararası medyaya söylediklerimizden bir santim bile sapmıyoruz" dedi. " Mısırlı istihbarat kaynağı Ynet'e, Kamel'in İsrail'in gösterdiği "ilgisizlik karşısında şaşırdığını" söyledi. Mısır'daki kaynaklar, Mısır İstihbarat Bakanı'na verilen yanıtın, IDF ve güvenlik güçlerinin, İsrail'e karşı terörizmin başlatıldığı Yahudiye ve Samiriye şehirleriyle ilgilenmeye "dalmış" olduğu yönünde olduğunu iddia etti"

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar